Köylerde sıkıntı büyüyor

Karacabey İşçi Partisi İlçe Örgütü köy ziyaretlerini sürdürdü. Köylülerin sorunlarını dinleyen İşçi Partililer, Büyükşehir yasasının beraberinde getirdiği sıkıntılara dikkat çekti.
Hayırlar, Ekinli, Ballıkaya, Seyran, Canbaz, Harmanlı, Muratlı, Taşpınar, Hürriyet, Çamlıca, Çeşnigir ve İnkaya’da köylülerle buluşan İşçi Partililer, sıkıntıları dile getirdi. Ziyaretlerdeki izlenimlerini paylaşan İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, köylülerin sıkıntılarını iletecek muhatap bulamamaktan yakındıklarını söyledi.
Büyükşehir’e devredilen taşınmazlarla ilgili kaygıların sürdüğüne dikkat çeken Ahmet Aygün Ata, “Köylülerimiz huzursuz. Köy tüzel kişiliğinde devredilen taşınmazlarla ilgili kaygıları var. ‘Topraklarımızı, meralarımızı sattırmaya niyetimiz yok. Sonuna kadar direneceğimizin bilinmesini istiyoruz’ diye konuşuyorlar. Kararlılıklarını görmek bizleri de mutlu ediyor.
‘Küçük sıkıntılarımızı dile getirmek için büyük sıkıntı çekiyoruz. Muhatap bulamıyoruz. Kurumlar arası git, gel yaptıktan sonra sorunlarımızı iletebiliyoruz. Bunun üzerine kayıtsız kalınması sınırlarımızı zorluyor’ diyerek uyarıda bulunuyorlar.
Çamlıca’da yağmurlar sonrası taşkınlar oluyor. Sıkıntıyı BUSKİ’ye ilettiklerinde ‘Şu an Kurşunlu’dayız’ yanıtı almışlar. Daha sonra da ne arayan, ne soran olmuş.
Yasa ile birlikte hizmetlerin Büyükşehir tarafından yapılması beklenirken, muhtarlarımızın cebinden para çıkıyor.
Hürriyet’te 201 haneye pay edilen köy çevresindeki arazilerin 1952 yılından tapusu olmasına karşın, bu alanı da devretmeye çalışıyorlar. Kamu kurumunun önceliği, halkın yararıdır. Yapılması beklenen, adaletlice paylaşım sonunda hak sahiplerinin belgelerine kavuşmasıdır. Tarafımızca konu incelenmiş olup, hukuk kurulumuzun bilgisi muhtarımıza aktarılmıştır.
Tapulaştırma ile yaratmaya çalıştıkları huzur bozma anarşisi, 11 köyümüzü tedirgin etmektedir. Halkımızın bu planlarına pabuç bırakmayacağını gözledik. Sonuna dek yanlarındayız. Toprağa sahip çıkmak vatan görevidir. Bu inanç birliği oluştuğu ve sürdürüldüğü sürece kimse at koşturacak meydan bulamayacaktır.
İnkaya göletinde saptanan su kaçağı nedeniyle yapılan dilekçeli başvuruya 6 ay sonra yanıt gelmiş. Verilen yanıt ise ‘Göleti boşaltın’ olmuş.
Makam odalarından ahkam kesmeyi görev sayıyorlar. Tarımsal sulamaya büyük katkı sağlayan göletle ne zaman ilgilenilecek?
Köylerimize su faturaları gelmeye başladı. Sayaç olan köylerde hangi akılla sayaçlar değiştirildi ve halkımıza maliyet yüklendi? Faturalarda suyun tonu 9,285 TL’ye denk gelmektedir. Bunun akılla anlatılır yanı var mıdır? Karacabey’de olmayan 2. birim köylerimizde ortaya çıktı. 1. birimin adı konmadan yazılan 2. birim, seçim sonrası eklenecek 3. birimin müjdesi midir? En altta var olan 5,49 TL sorma ver bedeli midir?” diye konuştu.
İşçi Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, sözlerini şöyle tamamladı:
“Sadaka ekonomisinin mimarı AKP, dağıtacağı üç, beşyüz lira ile iktidarda kalabilme ve ABD çıkarlarına hizmet etme yarışında. Üretim yaptırılmayan ülke ekonomisinin kaynaklarının hızla tüketilmesi yalnızca nemalananları değil, üreten halkımızı da bataklığa götürmektedir. Ana ve yavru muhalef de ABD’nin verdiği figüranlığa devam etmektedir. Biz yapmadık, AKP yapıyor mazeretleri de onları sorumluluktan kurtaramayacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.