Köyler Ligi’nde kuralar çekildi

Karacabey’de bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek “Kaymakamlık Süt Birliği Kupası Köyler Ligi Futbol Turnuvası”nda kuralar çekildi.
            Önceki yılların aksine az katılımın olduğu gözlenen Köyler Ligi’nde 14 takım mücadele edecek.
            22 Ekim 2011 Cumartesi günü Ortasarıbey Köyü Sahası’nda başlayacak organizasyona katılmak isteyen takımlar için yarına kadar ek süre verildi. Turnuva maçlarının Ortasarıbey Köyü dışında, Sultaniye Köyü’nde de oynanacağı bildirildi.
            Kapalı Spor Salonu’nda önceki akşam yapılan kura çekimine Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam ile köy futbol takımlarının temsilcileri katıldı.
Önce dostluk ve kardeşlik!
Köyler Ligi Futbol Turnuvası’na geçmiş yıllarda büyük emek verenlere teşekkür ederek söze başlayan Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Sağlam, organizasyonun bu yıl da dostluk ve kardeşlik içinde geçmesini diledi.
            Sağlam, turnuvanın amacı doğrultusunda köyler arasındaki dostluk ve dayanışmanın pekişmesini, kardeşlik duygularının artmasını ve centilmence mücadele ederek herkese spor yaptırmak istediklerini vurguladı.
            Köyler Ligi’nin hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken ise, “Güzel bir ortamda hep birlikteyiz. Bu güzelliğin turnuva sonuna kadar sürmesini istiyoruz. Samimiyet çok önemlidir. Centilmence mücadelenizi gösterin. Ancak bitiş düdüğüyle birlikte dostluk ve kardeşlik duygularınızı koruyun. Unutmayın ki; Kontrolsüz güç, güç değildir” dedi.
Tertip ve Disiplin Komitesi yenilendi!
Bu arada Köyler Ligi Tertip Komitesi ile Disiplin Komitesi de yenilendi. Tertip Komitesi’nde Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, Süt Birliği Başkanı Mehmet Erdem, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Süleyman Ersen ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam yer aldı.
            Disiplin Komitesi ise; Baro Başkanı Avukat İbrahim Emir, Bursasporlu eski Futbolcu Cengiz Tunçman, Galatasaraylı eski Futbolcu ve bir dönem Karacabeyspor’un da Teknik Direktörlüğünü yapan Metin Aydemir, Spor Yöneticisi Feti Toprak, Karacabey Gençlerbirliği Antrenörü Kamil Çağlı, Karacabeyspor Antrenörü Suat Şen ve TFF İl Temsilcisi Hasan Kocaboz’dan oluştu.
            Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam, kura çekimi öncesinde köy temsilcilerini oyun kuralları, itirazlar ve katılım koşulları ile ilgili bilgilendirdi.
En az 2 yıl kuralı!
Ayhan Sağlam’ın turnuvayla ilgili bilgilerini kabul eden köy temsilcileri yalnızca bir konuda itiraz ve düşüncelerini paylaştı. Katılım Koşulları’nın 4. maddesinde yer alan, ‘Köye kayıtlı olmayan ancak köyde en az 6 ay resmi olarak ikamet eden kişiler köy takımında oynayabilir’ kuralı 2 yıla çıkarıldı.
Önceki yıllarda da büyük tartışmaların yaşandığı konu, ‘Nüfus Kağıdında X köyünden olduğu yazan ya da köye kayıtlı olmadığı halde en az 2 yıl resmi olarak söz konusu köyde ikamet eden kişiler köy takımında oynayabilir’ maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. Bu şekilde 11 Ekim 2009 yılından önce köyde ikamet edenler köy takımında oynayabilecek.
            Yapılan oylamada 9 köy yukarıda belirtilen kurala ‘evet’ derken, 5 köy de yalnızca Nüfus Kağıdında hangi köy yazıyorsa o şekilde kabul edilmesini istedi.
            Diğer taraftan önceki akşamki kura çekimine katılan ancak ‘Lisansı vize ettirilmiş faal futbolcular takımda oynayamaz’ kuralına onay vermeyen Hamidiye Köyü turnuvadan çekildiğini duyurdu.
            Programda son olarak kura çekimine gidildi. Önümüzdeki Pazartesi günü, fikstür çekiminin belirleneceği ve köylere teslim edileceği duyuruldu. 14 köy temsilcinin tek tek çektiği kuralar sonunda gruplar şu şekilde oluştu;
A Grubu: İsmetpaşa, Yenisarıbey, Bakırköy, Beylik.
B Grubu: Sultaniye, Akçakoyun, Yenikaraağaç, Ortasarıbey, Akhisar.
C Grubu: Harmanlı, Sazlıca, Keşlik, Subaşı ve Ortasarıbey (B).   
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.