Kosavalı öğrencilerin 23 Nisan coşkusu

Bir süre önce Avrupa’da bağımsızlığını ilan eden Kosova’dan Karacabey’e Belediye’nin ev sahipliğinde konuk öğrenciler geldi. Kosova’nın Mamuşa Belediyesi Folklor Ekibi ilçede dün ilçede gerçekleştirilen kutlamalara katıldı.
Mamuşa İlköğretim Okulu Folklor Ekibi’nde yer alan 17 öğrenci ve kafile yöneticileri, kendilerine gösterilen sıcak ilgiden dolayı memnun kaldıklarını belirti.
21 Nisan Pazartesi günü akşamı Karacabey’e gelen ve Belediye Başkanı Ergün Koç tarafından karşılanan heyette Mamuşa’nın Hacı Ömer Lütfü İlköğretim Okulu öğrencileri ile Okul Müdürü Abdül Taç, Mamuşa Belediyesi’nden hukuk sorumlusu Ülber Kastrati ve Eğitim Sorumlusu Erol Marina yer aldı.
Karacabey’de Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Özel Grup Dersanesi öğrencilerinin partner olarak ağırladığı Kosovalı 17 öğrenci, Mamuşa yöresinin üç yerel halk oyununu da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Karacabeyliler’e alkış yağmuruyla sundu. Önceki gün Karacabey Belesiyesi tarafından Yeniköy’de piknik yaparak, döner kebap partisinde partnerleriyle buluşan Kosovalı öğrenciler, burada Belediye Başkanı Ergün Koç ve Başkan Yardımcısı Meral Eren’in yoğun ilgisiyle mutlu bir gün yaşadı. Piyanist Ayhan Sağlam’ın birbirinden güzel şarkılarıyla coşan öğrenciler, kendi aralarında futbol ve voleybol oynayıp, gitar çalarak ve oyun havalarıyla unutulmaz saatler geçirdiler.
Karacabey Müftülüğü’nü de ziyaret eden Kosovalı öğrencilere, Kur’anı Kerim ve çok sayıda kitap hediye eden Osman Şen, iki ülke arasında kurulan kültür köprüsünün devam etmesi dileğinde bulundu.
Başkanı Koç’un evinde bir kez daha doğayla iç içe yaşamanın tadını çıkaran Kosovalı öğrenciler, 23 Nisan törenleri sırasında ise Kılıç, Zambak ve Haydi Düğün’e isimli Halk Oyunlarını sundu. Atatürk Kültür Parkı’nda Karacabey Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şöleni’ne de katılan Kosovalı konuklar, Karacabey’de ve Mamuşa’da tekrar buluşmak dileğiyle ilçeden ayrıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.