“Kömürün karası” Milli Eğitim’e mi bulaştı?

“Kömürün karası” Milli Eğitim’e mi bulaştı?
Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihale yoluyla sağladığı ancak şartnameye uygun olmadığı gerekçesiyle yıllar önceki dönemin kaymakamı tarafından ayarlanan ara bir formülle okullara verilen kömürlerin, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce sağlanması sistemi çöktü.
Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce geçici olarak sağlanan sistemin kamuoyunda rahatsızlık yaratması Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini harekete geçirdi.
Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri geçtiğimiz yıl firmalara teklif götürmek zorunda kaldı.
Firmalara teklif götüren Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ihaleye tek firma katılması üzerine kömür alımını bu yolla gerçekleştirmişti.
Yaklaşık 700 ton kömürü bu yıl da Milli Eğitim Müdürlüğü’nce teklif alınmaksızın bir firmaya verildiği söylentileri ilçeyi sarsmaya başladı.
Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri sorularımızı yanıtsız bırakırken, duyarlılıklarını gazetemize taşıyan Mustafakemalpaşalılar;
“Milli Eğitim gibi bir kurumun adının şaibeli işlere karışması bizleri üzüyor. Yetkililer kulaktan kulağa yayılan bu haberlerle ilgili kamuoyuna bir açıklama yapsınlar. Bizler eğitim kurumlarımızın başında olan bu kurumla ilgili şaibelere inanmak istemiyoruz ancak şaibeden kurtulmanın tek yolu şeffaflıktan ve yasalara uygunluktan geçiyor. Yüz binlerce YTL’ yi geçen kömür alımlarında ihale yapılmaması kafaları karıştırıyor. Bunlar suç teşkil etmiyor mu? Bu konuda açıklama yapılmasını bekliyoruz” diye konuştular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.