Kömür sıkıntısı eğitimi aksatıyor!

Kömür sıkıntısı eğitimi aksatıyor!
*CHP Karacabey İlçe Başkanı Orhan Karabaş, “Okullarımıza sahip çıkalım” diyerek velileri uyardı.
Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanı Orhan Karabaş, okullardaki yakacak sıkıntısı nedeniyle eğitim-öğretimin aksamaması gerektiğini söyledi.
Karacabey’in sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirten Karabaş, “AKP seçim yatırımı olarak ülkede 6 milyon ton kömür dağıttı. Kömürün tonu 400YTL. Bunu 6 milyonla çarparsak 2.4 milyar YTL. eder. Gel gör ki; Karacabey’deki okullarımızda yakacak sıkıntısı yaşıyoruz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Çocuklarımızın kömür sıkıntısı nedeniyle eğitimlerinin aksaması çok düşündürücüdür. Bunu içimize sindiremeyiz. Odun, kömür dağıtılarak oy avcılığı yapılacağına okullarımızın yakacak ihtiyaçları zamanında giderilse daha doğru olmaz mı?”dedi.

Anadolu Lisesinde neler oluyor?
Orhan Karabaş, Anadolu Lisesi’ndeki çağdaş eğitime karşı bilinçli şekilde sürdürülen tarikatçı gelişmelerin çok üzücü olduğunu söyledi.
Karabaş, Atatürkçü düşünce karşıtlarının giderek pervasızlaştığını dile getirirken, öğrenci velilerinin yakınmalarına kulak verilmesini istedi.
Öğrencilere ve öğretmenlere baskı yapılarak çağdaş eğitim anlayışından uzaklaşıldığını üzüntüyle izlediklerini dile getiren CHP İlçe Başkanı Karabaş, “Karacabey’in gururu olan bu okulumuzun yıpratılmak istenmesine daha fazla göz yumamayız. Tüm veliler bu okulumuza sahip çıkmalıdır. Anadolu Lisesi’nde imam mı yetiştireceğiz?  Yoksa bilimin ışığında çağdaş eğitim mi yapacağız? Öğrencilerimizin, araştıran, sorgulayan, Cumhuriyet’e sahip çıkan, katılımcı bireyler olarak yetiştirilmesi gerekirken, tarikat yuvalarına yönlendirme yapılması, Türkiye’nin geleceğini karartmaktır.
Herkes çok daha duyarlı olmak zorundadır. Bu okulumuzda siyasetten uzak bilimsel eğitim yapılmasının ihtiyacı ortadadır. Üzüntü verici olaylarla ilgili önlem alındımı? Konunun takipçisi olduğumuz unutulmamalıdır. Anadolu Lisesi’ndeki söylentiler daha fazla karanlıkta bırakılmamalı ve kamuoyu bu konuda aydınlatılmalıdır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.