Komşudaki deprem korkuttu!

Merkez üssü Mustafakemalpaşa olan 4,5 büyüklüğünde deprem Bursa ve çevresinde korku yarattı. Deprem İstanbul’da da hissedildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, saat 12.19’da merkez üssü Mustafakemalpaşa olan 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Deprem nedeniyle paniğe kapılan birçok vatandaş sokağa fırladı.
Alınan bilgiye göre, sarsıntı, Mustafakemalpaşa’nın yanı sıra bazı çevre il ve ilçelerde hissedildi.
İlgili kurumlar tarafından ilçede yapılan araştırmalarda, depremin binalarda yıkıma neden olmadığı belirlendi.
Sadece birkaç evde küçük çaplı hasarlara yol açan sarsıntıyla ilgili İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından inceleme yapılacak.
“Deprem 5 saniye sürdü”
İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan, merkez üssü Uğurlupınar Mahallesi olan depremin 5 saniye sürdüğünü bildirdi.
Ercan, yazılı açıklamasında, sarsıntının odak derinliğinin 5 kilometre, kırılma doğrultusunun ise doğu-batı olduğu bilgisini verdi.
Depremin, Kuzey Anadolu kırığının en güneyindeki Uluabat kolunda yaşandığını aktaran Ercan, şunları kaydetti:
“Uluabat, geçmişteki depremlerin ardışık kırılmalarla yeri göçertmesi sonucu olan bir depremdir. Özellikle Manyas kolu oldukça deprem üretkendir. İlginç olan da 1855’te Şubat ayında Bursa’da olan 7,4 ile 7,2’lik depremlerden birkaç yıl önce yine Mustafakemalpaşa’da küçük depremler olması ile sıcak su çıkışlarındaki artışlardır. Bugünkü deprem, 200-300 metre derinliği olan, sulak, gevşek toprak üzerinde olması nedeniyle oldukça çok çalkalanmıştır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.