Koç’tan TOKİ atağı

Karacabey Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı önceki akşam yapıldı. Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda 12 gündem maddesi görüşüldü.
Meclis, 2007 yılı faaliyet raporunu oy birliğiyle kabul ederken, Belediye Başkanı Ergün Koç, 660 Adet TOKİ konutu için protokol anlaşması imzalandığını açıkladı.
Koç, TOKİ’nin Karacabey’de iki aşamalı bir projeyle 660 adet konut yapacağını belirtti. Koç, Haziran ayında ihalesi yapılacak TOKİ Konutları için, bu ay içerisinde bilgilendirme taoplantısı yapılacağını vurguladı. Şirinevler yakınlarına yapılacak TOKİ konutlarının 446 adeti 64 ve 75 metrekare, 214 adeti ise 115 metrekare olarak inşa edilecek.
Toplantının ikinci önemli gündem maddesi ise 2007 yılı faaliyet raporu oldu. Oy birliği ile kabul edilen faaliyet raporu Başkan Koç’u oldukça memnun etti. Oylama sonunda Koç, Karacabey’e yakışan hizmet ve yatırımlara devam edeceklerini vurguladı.
Meclis’te görüşülen 12 gündem maddesinden 7’si kabul edilirken, 4’ü de ilgili komisyonlara havale edildi.
“S” plaka konusunda geçen ay meclise getiren öneri İçişleri Komisyonu’nda görüşülerek ilgili karar meclise sunuldu. Meclis üyeleri 30 Mayıs Cuma tarihine kadar “S” plaka devir işlemlerinin yapılmasına, ölüm, iflas, hastalık gibi zorunlu haller dışında üç yıl süreyle durdurulmasına karar verdi.
Yeniköy’deki piknik alanı için Bursa Çevre ve Orman Müdürlüğü’nce düzenlenecek ikinci ihaleye katıma kararı alan meclis üyeleri, bu konuda Başkan Koç’a tam yetki verdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri konusunda yapılacak organizasyon için Meclis Kültür Komisyonu’na yetki verildi.
Meclis, Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun arka bahçesine UEDAŞ tarafından elektrik trafosu inşa edilmesi de onayladı.
Atatürk Kültür Parkı, otopark girişi önünde yer alan Orman işletmesine ait arazinin, yeşil alan olarak işaretlenmesine karar veren meclis, park arazisinin genişletilmesi yönünde karar verdi.
Denetim Komisyonu’nun hazırladığı rapor da meclis üyelerine sunuldu. Ardından, Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’nun genişleme sahası içinde yer alan 147,148,149 ve 150 numaralı parsellerin durumu, Sırabademler Mahallesi 145 sokağa Karacabeyli tiyatro sanatçısı ve televizyon yapımcısı Hakan Sepetçi’nin adının verilmesi yönündeki öneri de ilgili komisyonlara havale edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.