Koç, yardıma muhtaç aileleri unutmadı

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, geçtiğimiz aylarda Karakoca köyünde tek odalı bir evde 6 kişilik ailesiyle yaşam mücadelesi verirken, Belediye Başkanlığı yardımlarıyla yeni eve ve eşyalara kavuşan Belgi ailesini ziyaret etti. Başkan Koç, yanında götürdüğü erzakları aileye teslim ederken, ailenin eksikleri ve sorunları hakkında bilgi aldı. Başkanın programda ikinci durağı ise Muratlı Köyü'ndeki Beğen ailesi oldu.

Başkan Ergün Koç, Destek Hizmetler Müdürü Numan Nerse ile birlikte önceki gün gerçekleştirdiği programda Karakoca ve Muratlı köylerinde yaşayan yardıma muhtaç aileleri ziyaret etti. 

Başkanın ilk durağı olan Karakoca Köyü'nde yaşayan ve 6 kişiden oluşan Belgi ailesi daha önce tek odalı ve çöp evi andıran bir yapıda yaşam mücadelesi vermekteydi. İkisi 1 yaşında, biri 4 ve diğeri 10 yaşında çocukları olan ve baba Hayrettin Belgi'nin günlük yevmiyeli işlerde çalışarak geçimlerini sürdürmeye çalıştığı aile, köyde görev yapan sağlık görevlileri tarafından fark edilmiş ve bir anda Bursa'nın gündemine oturmuştu.

Olayın fark edilmesiyle Karacabey Belediye Başkanlığı hemen harekete geçerek köyde incelemelerde bulunarak aile hakkında yapılabilecekleri değerlendirmiş ve aileyi Milli Eğitim Müdürlüğüne ait köy lojmanında bulunan eve taşıma kararı almıştı. Bunun için Milli Eğitim'den lojmanın ailenin kullanımı için izin istenerek İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin'in onayıyla, 2 haftalık bir süre içerisinde Belgi ailesi için köy lojmanın çatısı, kapı ve pencereleri pimapen yapılmış, tüm iç ve dış badanası, elektrik ve su tesisatı Destek Hizmetler Müdürlüğü ekiplerince onarılmıştı.

Ayrıca Belediye Başkanlığınca sosyal medya üzerinden oluşturulan yardım kampanyasında toplanan eşya, ev aletleri ve giysiler ile ailenin her türlü gereksinimleri karşılanmıştı. 

Mayıs ayından bu yana yeni evlerinde yaşamlarını sürdüren Belgi ailesini ziyaretinde Başkan Ergün Koç, aileye erzak yardımında da bulunarak eksiklikleri hakkında baba Hayrettin Belgi'den bilgi aldı. Bozulmuş olan buzdolabını Karacabey'de yaptırarak aileye teslim eden Başkan Koç, ailenin benzer sorunlarda yine belediyeden yardım isteyebileceklerini ifade etti.

Karakoca köyünün ardından Belediye Başkanı Ergün Koç'un ikinci durağı Muratlı Köyü'nde iki odalı bir evde 10 yaşlarında iki çocuğu ve kısıtlı imkanlarla yaşam mücadelesi veren Beğen ailesi oldu.  Aile reisi Savaş Beğen'in vefatının ardından geçim sıkıntısı çekmeye başlayan aile, köy muhtarlığına ait bir eve yerleştirilerek, yaşamlarına burada devam ettiği öğrenildi.

Başkan Ergün Koç  Muratlı Köyü'nde Beğen ailesini de ziyaret ederek evde Destek Hizmetler Müdürü Numan Nerse ile incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından Başkan Koç, “Karacabey halkımız ve belediyemiz bu tarz konularda oldukça duyarlı hareket etmektedir. Evin dış bakımını ve onarımını baştan aşağı yenileyerek oturulabilir hale getireceğiz. Ayrıca evin iç eşyaları ve giysi benzeri yardımlar için bir kez daha ilçe halkının yardım elini sizlere ulaştırmakta aracı olacağız. Gerçek burada maddi imkansızlıklar nedeniyle sefalet içerisinde yaşayan bir aile var” ifadelerine yer verdi.

1 aylık tadilat boyunca ailenin geçici bir eve taşınması gerektiğini belirten Koç, bu evin sağlanması halinde çalışmalara derhal başlayacaklarını sözlerine ekledi. Programın sonunda Karacabey Belediye Başkanlığı Gıda Bankasından hazırlanan erzak paketini Beğen ailesine teslim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.