Koç, projelerini masaya yatırdı

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, önceki akşam daire amirleri ve yöneticileriyle bir araya geldi. 2013 yılı bütçesi ve faaliyetlerini detaylı bir şekilde ele alındığı toplantıda, 2014 yılı bütçeleme hazırlıklarıyla ilgili görüş ve öneriler masaya yatırıldı. Toplantıya damgasını vuran proje ise, Tramvay hattı oldu.

Atatürk Kültür Parkı içi Ahmet Bingöl Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan  Başkan Koç, beyin fırtınası yaparak güzel ve kapsamlı sonuçlar çıkacağını inandığını söyledi. Toplantıya etkili bir şekilde dahil olunmasını isteyen Koç, projelerini masaya yatırdı. Toplantıda en çok üstünde durulan konu ise, şehir merkezine yapılması planlanan tramvay hattı projesi oldu.

Başkan Ergün Koç'un uzun zamandır gündeminde tuttuğu proje hayata geçirildiği takdirde tramvay, şehir stadyumu önünden sırasıyla Bursa Caddesi, Cumhuriyet Alanı, Atatürk Bulvarı, Ulu Camii önü, İmaret Caddesi üzerinden çizilen güzergâhla, Mustafa Erdoğan Parkı'nda son bulacak. Proje maliyetleri ve diğer etkenlerin tartışıldığı toplantının bu başlığı için başkan Ergün Koç, “Bu zamana birçok bataklığı yemyeşil cennete, çöplükleri hatta zamanında adam öldürmelere şahit olmuş atıl durumdaki tenha köşeleri cazibe merkezine dönüştürdük. Bu anlamda yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatadır. Bugünlere, başlayıp da yarım kalan bir iş bırakmadık. Kuru vaatlerde de bulunmadık. Kurum olarak bu karakterimizi korumaya devam edeceğiz. Tramvay hattını ilçemiz ulaşımına kazandıracağız. Hem görünüm itibariyle, hem de kullanımıyla Karacabey'e çok faydalı olacak bir proje” şeklinde konuştu.

Toplantıda, masaya yatırılan ve tartışılan konular hakkında izlenilmesi gereken yollar bir bir maddelere ayrıldı. Ele alınan konular arasında, Hastane karşısında Soğan Pazarı ve etrafındaki alanlarda faaliyet gösteren işletmelerin başka yere taşınması, mevcut alanın komple yeşil alana dönüştürülerek, Hastane çevresine daha uyumlu hale getirilmesi yer alıyor. Mevcut Terminal binasının taşınarak, yeni hastanenin tamamlanmasının ardından boşa çıkacak B Blok'un yeni terminale dönüştürülmesi herkesin ortak onayıyla belirlenen projeler arasında. Fikir birliği sağlanan diğer konu ise, mevcut belediye hizmet binasının ve işhanlarının yıkılarak, olumsuz koşulların ortadan kaldırıldığı ve daha kullanışlı yeni ve İlçe merkezine yakışır, hizmet binası sunulması oldu. Hükümet Binası arkasındaki otoparkın son durumu ve duraksayan bürokratik işlemlerin üstüne düşülerek sonucun netleşmesini sağlamak da, dile getirilen konular arasında yer aldı.

Başkan Ergün Koç'un heyecan duyduğunu belirttiği bir diğer konu ise, İlçenin doğu bölgesine yeni çevre yolunun hayata geçirilmesi ve o bölgelere hareket kazandırılması oldu. Ayrıca, halk arasında Kademe olarak bilinen Destek Hizmetler Müdürlüğü'nün mevcut yerinden taşınması ve mevcut alana sosyal alanlar, AVM ve hotellerin inşa edilmesi, buna benzer sosyal ve kültürel alanların ve butik hotellerin, Yeniköy ve Malkarada'da inşa edilerek bölge kalkınmasına kısa sürede katkı sağlaması, Yenimahalle'nin Canbolu Deresi'ne yakın mevkilerinde Belediye'ye ait alanların yeşil alan, park ve bahçelere çevrilmesi, yeni geliştirilen atık su projelerinin ihale aşamasındaki sürecin hızlandırılması ele alındı.

 Karacabey girişinde yer alan Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait orman yangın araçlarının bulunduğu binanın daha uygun bir yere taşınmasını, mevcut şimdiki binanın ise modernize edilerek daha aktif bir şekilde kullanıma açması planlandı.

Köyler ayrıca ele alındı

Toplantının ikinci aşamasında ise köyler ayrıca ele alınarak yapılanalar, yapılamayanlar ve yapılması planlananlar olarak başlıklarla en ince ayrıntısına kadar incelendi. Tüm bölüm yöneticilerinin fikirlerini sunduğu toplantıda, özellikle sosyal alanlar ve projelerle köylerde daha etkili bir şehircilik başlatılması yönünde kararlar alındı.  

Belediye'den dar gelirlilere yeni ev olanağı

Toplantıda üstünde durulan bir diğer konu ise, dar gelirli vatandaşların yeni ve kendilerine ait, insan onuruna yakışır bir evde yaşamlarını sürdürme olanağı oldu. Bunun planı ve programının çizilerek kısa sürede hayata geçirilmesinin önemini daire amirlerine belirten Başkan Koç, titizlikle üzerinde çalışılmasını belirterek projeyi daha somut bir şekilde gündeme tekrar alacaklarını ifade etti.

Toplantı sonunda Başkan Koç, toplantıdan ele alınan konuları detaylı bir şekilde kamuoyuyla paylaşacaklarını ve vatandaşların görüşüne sunacaklarını duyurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.