Koç, Özer’e yüklendi!

Koç, Özer’e yüklendi!
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, tahıl dükkanları konusundaki uygulamalarından dolayı kendisini eleştiren Belediye Meclis üyesi Zafer Özer’i çifte standart uygulamakla suçladı.
Zafer Özer’i yaklaşan yerel seçimler öncesi şov yapmakla eleştiren Koç, “Halkı düşünmek şimdi mi aklınıza geldi? Daha önceleri nerelerdeydiniz? Seçimler yaklaştığı için mi yollara düştünüz? Yoksa başınıza taş mı düştü?” Dedi.
Tahıl Dükkanları konusunda ayrıntılı bilgi veren Koç sözlerini şöyle sürdürdü; “En önemli hedefimiz ilçemizin kanayan yarası trafik sorununa çözüm getirmektir. Bu sıkıntıyı gidermek için Belediye mülkiyetindeki Tahıl Dükkanlarının yer aldığı alana otopark yapmayı planlıyoruz. Bu alanda ticari faaliyette bulunan 42 esnafa 2006 yılının Temmuz başında yazı göndererek altı ay içinde iş yerlerini terk etmelerini istedik. Tebligatlarımıza kiracılar uymayınca durumu Kaymakamlığa bildirdik ve gerekli yasalar çerçevesinde iş yerlerinin tahliye edilmesini istedik. Bu duruma da uyulmayınca sorun mahkemeye intikal etti. Mahkemenin verdiği karar lehimize sonuçlandı. Hukuki boşluk yaratılmaması için daha önceki yıllarda olduğu gibi kiracılara tebligat yapılarak sözleşmelerin yenilenmediğini ve iş yerlerini terk etmelerini istedik. 2006’dan bu yana süre gelen bir hukuk mücadelesi yapılmaktadır. Hal böyle iken, Karacabey’de yaşayan ve ilçenin sorunlarıyla uzun süredir ilgilendiğini söyleyen Zafer Özer, aniden heyecanlandı ve demokrasi havarisi kesilerek yollara düştü. Siz 15 yıldır gururla Belediye hizmetlerinde bulunduğunuzu söylerken, acaba hangi kişi ve kuruluşlara adaletli davrandınız? Halk, sen ve senin zihniyetinle Belediye’yi 10 yıl yönetenlere gerekli cevabı 2004 Mart’ında verdi. Anlaşılan bunlardan hiç ders almamışsın. Kimsenin ekmeği ile uğraşmıyoruz. Sen şimdi şöyle bir geçmişine bak ve iyi düşün. Kimlerin canını yaktınız? Kimlere baskı kurarak iş yerinde beyaz eşya satışı gerçekleştirdiniz? Halk bunları hiçbir zaman unutmadı ve unutmayacak.
Bizleri vicdansızlıkla suçluyorsun, sen çok vicdanlıysan şunu yapmanı öneriyorum. Tahıl dükkanlarının aylık kirası 4 bin 400 YTL’dir. Senin sahibi olduğun ve bankalara kiraya vermeye çalıştığın şehir meydanındaki iş yerin için 10 bin YTL istemektesin. Madem bu kadar şevkatlisin, öyleyse dükkanına birkaç esnaf arkadaşı yerleştir. Onlar da 3-5 kuruş para kazansınlar. Cömertlik yapmak istiyorsanız, kendi adınıza yapın. Devlet adına cömertlik yapılmaz. Bu güne kadar ne iş yaptığınızı bilmiyorum ancak, hayal dahi edemeyeceğiniz yurt içi ve yurt dışı devlet görevlerinde bulundum. Bunlar her zaman insanımız ve ülkemiz için yapılan görevlerdir. Belki beni anlamakta güçlük çekebilirsiniz. Lütfen ucuz siyaset yapmayın. İyi hizmet yapsaydınız halk 2004 yılının Mart ayında sizi yine seçerdi. Ancak, seçmeyerek çok önemli bir ders verdi. Sizin yerinize olsam toplumun huzuruna çıkmam ve inzivaya çekilirim. Anlaşılan yeni bir sınava hazırlanmaktasınız. O sınavın sonucu şimdiden bellidir. İhtiraslarınız aklınızın önüne geçmektedir.
Halk hepimizi çok iyi biliyor. Yalan elbise giymeyin. Gerçek kumaş giyin. Meclis üyeliğiniz boyunca ne önerilerde bulundunuz? Ret oyundan başka ne yaptınız? Bizler tahıl dükkanlarını yıkarak 3 katlı daha modern ve en az 250 araç kapasiteli bir otopark yapacağız. Aynı şekilde otoparkın üst katına sağlık hizmetlerinden daha modern ve uygun koşullarda bina inşa edeceğiz. Belediye’ye sürekli gelip gidiyorsunuz ancak, bu konuyla ilgili fikrimizi hiç almadınız. Bizimle fikir alış verişinde bulunmadınız. Karacabey sizin çiftliğiniz değil. Karacabey’i en az sizin kadar düşünen ve seven insanlar olduğunu unutmayın” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.