Koç, organlarını bağışladı

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, Hüseyin Yenişar Sağlık Ocağı'na gerçekleştirdiği ziyarette, örnek bir davranışa imza atarak organlarını bağışladı.

Ergün Koç ile Zabıta Müdürü Ayhan Aksoy, önceki gün Hüseyin Yenişar Sağlık Ocağı personeli ve yöneticileri ile bir araya geldi. Tesisin eksiklikleri ve ihtiyaçları hakkında yetkilileri dinleyen Koç, daha sonra yeni açılan Organ Bağışı ve Doku Birimi Sorumlusu Buket Çiğdem Yallım ile görüştü.

Yeni açılan birim hakkında bilgi veren Yallım, çalışmalara Başkan Koç'un ilk organ bağışını alarak başladıklarını kaydetti.

Daha önce hastanelerde organ bağışı taleplerinin alındığını, yeni düzenlemeyle görevin Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezlerine verildiğini belirten Yallım, çalışmaları yoğunlaştıracaklarını söyledi. 

Organ bağışının önemine dikkat çeken Koç, “Karacabey halkının bu anlamlı kampanyaya destek olacağına inanıyorum. Organ bağışlayanların sayısı günden güne artacaktır. Bazıları bunun dini boyutundan çekiniyor. Bir cana, candan yapılan bir bağışın ne gibi sakıncası olabilir? Diyanet İşleri Başkanlığı da defalarca açıkladı. Hastanelerde bugün organ bekleyen binlerce can düşünün. Bu canların yakınındaki sevenlerinin çaresizliğini düşünün. Herkesi elini vicdanına koymaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Organlarını bağışladığını Facebook sayfasında paylaşan Koç'un, “İlçemizde bazı kişi ve kuruluşlar hariç, Ergün Koç'un beynine talipli olacakların çoğaldığı söyleniyormuş” ifadesi dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.