Koç nereye koşuyor?

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’un, Demokrat Parti’nin 9. Olağan Kongresi’nin ardından yaşadığı sorunlar nedeniyle, yeni arayışlar içinde olduğu söyleniyor.
DP Genel Başkan Yardımcısı Harun Akın’ın “Bu salonda olması gerekenler, burada olacak”  diye konuşarak kongreye katılmayan Ergün Koç’u hedef alan sözlerinin ardından iplerin koptuğu konuşulmaya başlandı.
Koç’un son olarak DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’ya gönderdiği mektupla İl Yönetimini şikayet etmesi bardağı taşıran damla oldu. Parti içinde yaşanan bu gelişmelerin ardından önümüzdeki yerel seçimler için aday arayışına giren DP İl Yönetimi, hakkında 12 adet soruşturma dosyası bulunan Koç’a pek sıcak bakmıyor.
Parti içinde bunlar yaşanırken, Başkan Koç’unda yeniden seçilebilmek için parti yeni arayış içinde olduğu sızan bilgiler arasında. Ergün Koç’un son olarak AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun şehit ailelerine verdiği iftar yemeğine katılması kafaları karıştırdı. Koç’un daha önce MHP, CHP ve ANAP’ı yokladığı, DP İl Yönetimi ile de aralarındaki soğukluğun sürmesi nedeniyle AK Parti’ye göz kırptığı kulisler de dolaşıyor.
 Ali Koyuncu’nun verdiği iftar yemeğine DP’li Belediye Meclis Üyesi Sedat Karakaşlar ile birlikte katılan Ergün Koç, verdiği samimi pozlar ile dikkat çekti. 15 gün önce Partisinin ilçe yöneticileriyle buzların eridiği mesajları verilirken, Koyuncu ile bir hayli samimi görünen ne yapmak istediğinin anlaşılamadığı ileri sürüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.