Koç, muhtarlarla iftarda buluştu

Karacabey Belediye Başkanlığı'nın önceki akşam gerçekleştirdiği iftar yemeğinde Başkan Ergün Koç, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Taha Düğün Salonu'nda düzenlenen yemeğe, Kaymakam Ahmet Yurtseven, MHP İlçe Başkanı Fevzi Kahraman, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çalı, Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen, Ticaret Borsası Meclis Üyesi Halit Erbil, meclis üyeleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşan Başkan Koç, Büyükşehir yasasına değindi. Koç, “6 Aralık 2012 tarihinde çıkan Büyükşehir yasasındaki değişikliğe bağlı olarak Bursa'nın da içinde bulunduğu 19 ilde Büyükşehir statüsü yeniden düzenlendi. İdari yapıda çok önemli değişiklikler olacak. Kent, köy ayrımı kalmayacak. Muhtarlarımız dilek ve temennilerinizi bizlere yazılı olarak iletirse, daha sağlıklı olur. İdari, hukuki ve mali imkanlar bakımından bugüne kadar köylerimize yeteri kadar hizmet götüremedik. Bundan sonra sizlerden alacağımız öneriler çerçevesinde Eylül'den sonra bütçemizi ayrıntılı bir şekilde hazırlamaya başlayacağız. İsteklerinizi, Belediye'nin imkanları doğrultusunda bütçeye bağlayıp neler yapabiliriz, neler yapamayız tek tek tanımlayacağız. Belediye Meclisi'nde bunları görüşeceğiz. Daha güzel bir yaşam için çalışacağız. Gönlümüzde olan sevda bu. Türkiye çok partili sisteme 1946 yılında geçtikten sonra iki slogan ortaya atıldı. 'Şehirde ne varsa, köyde de o olacak.' İnsan refahını arttırmak hepimizin iddiası olması gerekir. Halkımızı sadece şehirlere toplamak çözüm değildir. Ekonomi çerçevesinden bakarsak bir kişiyi barındırmak büyük yerleşim yerlerine göre daha kolaydır. Örneğin, alt yapı sistemi kurmanın maliyeti köyde farklı şehirde farklıdır. İnsanları köyden şehre taşımak çözüm değildir. Önemli olan vatandaşları köyde insan onuruna yanaşır, medeni ortamlarda, şehirli gibi yaşatmaktır. Muhtarlarımız köylerindeki eksikleri, nelerin olmasını, nelerin olmamasını bize rapor halinde belirtmeleri daha sağlıklı olacaktır. Sizler, muhtar olarak toplumun birinci halkasısınız. Sizler sorunlara kulak vereceksiniz. Sorunları belirli yerde toplayıp devlet hizmetlerini daha etkin hale getireceksiniz. Sizlerden gelen yazılı önerilere imkanlarımız çerçevesinde sürdürmeye çalışacağız. Bu yıl içinde çok önemli projelerimiz var. Başta doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda asfaltlama ve buna bağlı olarak parke taşı döşeme çalışmalarımız devam ediyor. Okullarımızın her türlü temizliğinden, gerekli ihtiyaçlarına kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Okullar Bölgesi'ne yapacağımız kapalı spor salonunu 15 Ekim'e kadar tamamlamayı hedefliyoruz. En büyük iddiamız Atatürk Kültür Parkı'na rakip olacak Öğretmen Mustafa Erdoğan Parkı. Yeni park çalışmalarında yaklaşık 8 trilyon TL gibi çok ciddi bir harcama temposu içindeyiz. Parkı, 29 Ekim'e kadar önemli oranda tamamlayacağız. Önümüzdeki yıllara sarkacak üniteleri de olacak. Karacabey'in güney ve kuzeyinde yeşil çevre yaratılması konusunda iddiamız var. Canbolu Köprüsü'nden aşağı olan boş alanlara şartlar elvermediği için yeşil alan yapamadık. Toplumun en önemli kuralı temiz bir çevre yaratmaktır. Toprağımız, havamız, suyumuz müsait. Daha fazla yeşili insan huzuruna sunmak hepimizin toplumsal görevi olmalıdır” şeklinde konuştu.     

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.