Koç, engellemekten yakındı

Karacabey Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında, Nestle Fabrikası’nın arkasında bulunan iki adet arsa için sanayicilere satış izni verilmeyişi, siyasi engelleme olarak nitelendirildi.
Belediye Meclisi’nde yaşanan yaklaşıma tepki gösteren Belediye Başkanı Ergün Koç, “Karacabey’de engelleme saplantısı devam ediyor. Yıllar önce tersane yapımına engel olanlar, Karacabey’e zarar verdi. Akıllarınca kendi partisine ve yandaşına hizmetten başka tutkusu olmayanları, şiddetle kınıyorum. İlçemizde faaliyete geçen Orhan Holding’e ait üç fabrikanın yakınındaki bu iki arsanın sanayicilere satışını engelleyenleri Karacabey halkının vicdanlarına havale ediyorum” dedi. İmar Kanunu’nun 18. maddesi doğrultusunda hareket ederek, Nestle Fabrikası arkasındaki arazilerin kadastro ve tapu tescil işlemlerini sonuçlandırdıklarını belirten Başkan Koç, bu arada gerçekleştirilen yoldan ihdas işlemleri sırasında Belediye’ye iki adet arsa kazandırıldığını açıkladı. İki arsanın yaklaşık 10 bin m2’den oluştuğunu söyleyen Koç, Karacabey’e yatırım yapmak isteyen sanayicilere kolaylık sağlamak ve Belediye’ye gelir getirmek amacıyla bu arsalar için satış yetkisi istediklerini kaydetti.
Koç, AKP Grubu’nun daha önceki Belediye Meclisi toplantılarında aynı bölgenin sanayi alanı olarak belirlenmesine de karşı çıktığını vurguladı.
AKP’li meclis üyelerinin bu bölgenin konut alanı olarak kalmasını savunduklarına işaret eden Ergün Koç, “Karacabey’de insanlarımız Belediye Meclisi’nde veya dışında engelleyicilerin kimler olduğunu gayet iyi biliyor. Kireç ocakları ve taş ocakları Karacabey halkının istemediği bu tesislere niye engel olmuyorlar? Bunlarda her Karacabeyli için kul hakkı olduğunu bilmiyorlar mı? Onların işi, gücü sadece bizi engellemek. Bizi ne kadar engelleseler de, doğru bildiğimiz yolda canla başla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.