Koç, AKP rozetini taktı ama,

Koç, AKP rozetini taktı ama,
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezinde dün zorlamayla düzenlenen törenle AKP’li oldu.
AK Parti Grup Meclis Toplantısı’nda rozet takarak Başbakan Erdoğan’ın Karacabey Belediye Başkanlığı için elini kaldırması beklenen Ergün Koç’un, sade bir törenle AKP’ye imza atması şaşkınlık yarattı ve “ilk raundu kaybetti” şeklinde yorumlandı.
Parti Genel Merkezi’ndeki sade törende Koç’un rozetini Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi taktı.
 Daha önce CHP ve MHP’yle görüşen ancak bu partilerden yüz bulamayan Koç’un Danıştay’daki yolsuzluk dosyaları çaldığı kapıların yüzüne kapanmasına neden oldu.
Her iki partinin aday adayları arasında aradığı kriterlerin başında şaibesiz adı yolsuzluğa karışmamış isimlerin yer alması, Koç’un AKP’ye çaresiz bıraktı.
Koç’un çaresiz kalması, yeni arayışları beraberinde getirdi ve AKP macerası işte böyle başladı.
Mecliste işler karışık
Koç’un dönmesi ve bu akşam saat 19:30’da yapılacak Belediye Meclis Toplantısı’na başkanlık yapması bekleniyor. Meclis Toplantısı’na AKP’li Belediye Başkanı rozetiyle çıkacak olan Koç’un, Ekim ayında alınan kararların yeniden görüşüleceği konusunda duyurduğu açıklamaları için nasıl bir tavır sergileyeceği merakla bekleniyor.
4.5 yıllık görev süresi boyunca yapılan meclis toplantılarında AKP’li üyelerin sürekli muhalefetiyle karşılaşan Koç’un, bu akşam ne konuşacağı, kendini nasıl savunacağı günün konusu olacak.
AKP’li üyelerin Koç’un transferine sıcak bakmadığı biliniyor. Transferden sonra DP’li meclis üyeleri de Koç’a soğuk bakmaya başladı. Mecliste yalnız kalmak istemeyen Koç’un destekçiliğine kimlerin soyunacağına doğrusunu söylemek gerekirse şimdilik bizler de yorum getiremiyoruz.
Meclis aritmetiği Koç’un transferiyle AKP lehine değişse de, Kasım ayı oturumunun ertelenmesi ihtimaller dahilinde.
Bakalım çiçeği burnundaki AKP’li Belediye Başkanı Ergün Koç, meclis üyelerinden istediği desteği bulabilecek mi?
Şimdi ne olacak?
Belediye Meclisi’nde AKP, Koç’un transferiyle üstünlüğü ele geçirdi. İlçe yönetimi ile arasındaki buz dağlarını eritemeyen Koç, şimdiden yalnız AKP’li konumuna düştü. Aradığı desteği bir türlü bulamayan Koç’un, AKP’den Başkan adayı olması halinde kendi ekibini kuracağı söylentileri ise siyaset kulislerinde en çok konuşulan konu oldu.
Dün gerçekleşen transferden sonra Koç’un aday adayları arsına alınmayıp, “Tepeden inme aday” yapılması halinde AKP’deki istifaların önüne geçilemeyeceği söyleniyor.
AKP’de ilk aşamada istifa edecek yönetici konumundaki ağır toplar arasında; Osman Çatak, Özcan Arslan, Mehmet Erdem, Mustafa Çelik, Cemali Tuna, İsmet Gülerce, Vedat Tezol, Nuri Yıldırım ve Maruf Bilgin’in isimleri geçiyor. Bunlara çok sayıda partilinin de eklenmesi an meselesi.
Parti içindeki büyük rahatsızlığa karşın Koç’ta ısrar edilmesi durumunda, 2004 Yerel Seçimleri’nde olduğu gibi AKP ve Koç’a karşı bir ittifak kurulması olası gözüküyor. AKP tabanından da bu ittifaka bir kayma olacağı düşünülürse, 2009 Mart’ında yapılacak yerel seçimlerde başarısızlık kaçınılmaz gibi ortaya çıkıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.