KMYO’dan görkemli açılış

Hedef; Karacabey’i vizyon kent yapmak:
Karacabey Meslek Yüksel Okulu (KMYO)’nun 2009-2010 Eğitim Öğretim yılı açılışı nedeniyle düzenlediği kokteylde, “İlçenin tüm unsurlarıyla vizyon yapılması” mesajı çıktı.
            Konak Düğün Salonu’ndaki programa Kaymakam Dursun Balaban, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Garnizon Komutanı Kd.Yzb.Galip Erbil, Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, UÜ. Rektör Yardımcıları Prof.Dr. İsmet Açıkgöz, Prof.Dr. Eray Alper, Sütaş Tedarik Zinciri Bakanı Tarık Tezel, Tarfaş Tarım Grup Başkanı Olgun Ergüz, Sütaş İnsan Kaynakları ve İç Hizmetler Müdürü İsmail Hakkı Taşer, Hara İşletme Müdürü Dr. Ahmet Çıra, daire amirleri, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.
            Öğretim Görevlisi ve Süt Topluluğu Danışmanı Dr.Cumhur Berberoğlu’nun sunduğu kokteylde konuşan KMYO Müdürü Prof.Dr. İbrahim Ak, yeni eğitim-öğretim döneminin iyi geçmesi dileklerinde bulundu.
En çok tercih edilen yüksekokul olmak istiyoruz
            Ak, KMYO Süt Topluluğu ile Sütaş’ın birlikte düzenlediği programda amaçlarının yeni öğrencilere, “Hoş geldiniz” demek olduğunu, tanışma ve kaynaşmayı sağlamayı ve Karacabey’in tüm unsurlarıyla bir araya gelerek hedefte birlikte ilerlemek istediklerini vurguladı.
            Uludağ Üniversitesi KMYO olarak, Türkiye’nin en önemli süt üretim ve işleme merkezi olan Karacabey’de özellikle sütçülük ve gıda teknolojisi konuları başta olmak üzere ülkemizde en iyi eğitim veren ve en çok tercih edilen yüksekokul olmayı hedeflediklerini kaydetti.
            Ülkesini seven Atatürkçü, çağdaş ve başarılı mezunlar yetiştirmek istediklerini ifade eden Prof.Dr. İbrahim Ak, “Bunun için en iyi bir eğitim kadrosuna ve uygulama imkanlarına sahip olmakla birlikte, bina planları büyük oranda tamamlanan ve Sütaş desteği ile kurulacak olan Süt Akademisi ile sütçülük konusunda Türkiye’nin en önemli eğitim ve araştırma merkezi olmayı hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirmede Üniversitemizin değerli katkılarının yanında Karacabeyli değerli yöneticiler ve sanayicilerin yerel desteği de büyük önem taşımaktadır” dedi.
            Ak ayrıca, “Kutsal bir içecek olan süt ve süt ürünlerinin besleyici özellikleri hakkında tüketici bilincini artırmaya yönelik özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı okulumuz Süt Topluluğuna teşekkür ediyor ve başarılı çalışmalarının bu yılda devamını diliyorum” diye konuştu. KMYO Müdürü Ak, okullarının her türlü sorununun çözümünde yanlarında olan Sütaş’a teşekkür etti.
Süt kenti Karacabey
            Sütaş Tedarik Zinciri Başkanı Tarık Tezel’de yaptığı konuşmada, Sütaş’ın kurulduğu günden bu yana KMYO’nu desteklediğine işaret ederek, bundan sonra da katkılarını sürdüreceklerini anlattı.
            Tezel, KMYO’nun en tercih edilen okul olma vizyonunu da sonuna kadar destekleyeceklerini ve bu hedefi gerçekleştirmede Sütaş olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
            Karacabey’in süt kenti olması için birlikte hareket edeceklerini vurgulayan Tezel, “Sütçülük ve tabanı teşkil edecek hayvan yetiştirmenin en önemli insan kaynağını bu okul gerçekleştirecek. İşbirliğimiz amacına ulaşırsa, Karacabey tüm unsurlarıyla vizyon olacak. Süt Kulübü’ne sahip çıkın ve işinizi çok sevin” diye konuştu.
Süt Topluluğu’nda devir-teslim
            Konuşmaların ardından Süt Topluluğu Başkanlığının devir teslim törenine geçildi. 2007-2009 Öğretim Yılı Süt Topluluğu Kurucu Başkanı Yasemin Ünsalan bayrağı Özkan Şahin’e teslim etti.
Ünsalan, “Bu topluluğu kurarken, Öğretim Görevlisi Sayın Cumhur Berberoğlu ile açıkçası bu denli büyüyüp yararlı projelerde rol oynayacağımızı tahmin etmemiştim. Faaliyetlerimiz arasında; 40 fidan dikimi, eğitim seminerleri, okulumuz ve süt topluluğumuzun liselerde tanıtımı, yaşayan tarihimiz Çanakkale’ye gezi ve 10 bin 500 öğrenciye süt dağıtımı bulunmaktadır. Tüm bu etkinliklerimizde bizlere kapılarını sonuna kadar açan Sütaş ailesine okul müdürüm ve öğretmenlerim adına sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.
            Daha sonra KMYO Süt Topluluğu’nun sinevizyon gösterimi 2008-2009 yılı etkinlikleri sunumu yapıldı. Kokteyl, sıcak ve samimi bir havada sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.