KKYDP Makine Ekipman Destekleme uyarısı

 

Karacabey Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, 2012 yılı KKYDP Makine Ekipman Destekleme tebliğinin yayınlandığını duyurdu.

Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdoğan Ceylan, “18.04.2006 tarihli ve 5488 sayılı Tarım Kanunun ile 18.11.2011 tarihli ve 20011/1409 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına dayanarak hazırlanan ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” (Tebliğ No: 2012/36) 03 Temmuz 2012 tarih ve 28342 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmıştır.

İlgili Tebliğe göre başvuru süresi tebliğ yayın tarihinden itibaren 1 aydır. Bakanlıkça uygulama rehberi yayınlandıktan sonra başvurular alınmaya başlanacaktır. Başvurular için temel kriter olan kayıt sistemlerine kayıtların yapılması/güncellenmesi hususunda üreticilerimizin dikkat etmesi gerekmektedir” dedi.

2012 yılı KKYDP Makine Ekipman Desteklemeleri kapsamındaki ürünler şu şekilde açıklandı; Anıza doğrudan ekim makinesi, Arıcılık makine ve ekipmanı, Balya Makinesi, Balıkçı gemilerinde soğuk depo, Biçer bağlar, Canlı balık nakil tankı, Çeltik fide dikim makinesi, El traktörü, File sisteminin kurulması, Gübre dağıtma makinesi, Güneş kolektörü, Mibzer, Pamuk toplama makinesi, Pancar söküm makinesi, Patates söküm makinesi, Pülverizatör, Sap parçalama makinesi, Sap toplamalı saman makinesi, Silaj makinesi, Sıra arası çapa makinesi, Su ürünlerinde buzlama makinesi, Su ürünleri için kuluçka dolabı, Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, Tambur filtre, Taş toplama makinesi, Yem hazırlama makinesi, Zeytin hasat makinesi.

 

                   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.