Kızılay’ı anlattılar ödül aldılar

Kızılay’ı anlattılar ödül aldılar
Karacabey’de Kızılay Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kızılay Derneği Karacabey Şubesi tarafından ilköğretim okulları ve liseler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, düzenlenen törenle verildi.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine, Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Per. Bnb. Kemal Ellialtıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Galip Erbil, Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Tosun, İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, Kızılay Karacabey Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Ödül töreni Kızılay Karacabey Şube Başkanı Ayhan Tayfur’un konuşmasıyla başladı. Tayfur, “Türkiye’nin ilk ve en büyük insani yardım kuruluşu olan Kızılay 139’uncu yaş gününü kutluyor. Görevimiz, toplumun güç ve kaynaklarını harekete geçirerek, insan saygınlığının korunması doğrultusunda her koşulda ve her yerde din, dil, ırk ayrımı yapmadan insanlara yardım etmektir. Hedefimiz, tüm toplumu kucaklayan ulusal ve uluslararası saygınlığıyla hizmet kalitesini sürekli geliştiren insani bir yardım kuruluşu olmaktır” diye konuştu.
Ayhan Tayfur’un konuşmasının ardından Kaymakam Dursun Balaban günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Balaban, “Hiçbir çıkar gözetmeden, karşılık beklemeden ve ayırım yapmadan insanların yardımına koşmak, Kızılay’ın büyük bir titizlikle yaşattığı hizmet felsefesidir. Bu temel felsefenin her zaman itinayla korunacağına inanıyorum. Halkımızı, Kızılay’a güvenmeye, kan bağışı ve diğer yardımlarıyla desteklerini devam ettirmeye çağırıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam Dursun Balaban ve Komutanı Per. Bnb. Kemal Ellialtıoğlu verdi.
Yapılan değerlendirme sonucunda; İlköğretim Okulları arasında Resim dalındaki yarışmada; Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Alp Çakın birinci, Atatürk İlköğretim Okulu’ndan Nejdet Bulut ikinci, Seyran İlköğretim Okulu’dan Kübra Ayyıldız üçüncü oldu.
İlköğretim Okulları arası şiir yarışmasında ise Seyran İlköğretim Okulu’ndan Ahmet Koç birinci, U. Hasan İlköğretim Okulu’ndan Kader Ayırtır ikinci, H. Ahmediye Onur İlöğretim Okulu’ndan Mustafa Kahveci üçüncü oldu.
Liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında ise Anadolu Lisesi’nden Ömer Önder birinci, Sadık Yılmaz And. Tic. Mes. L. ve Ticaret Meslek Lisesi’nden Hatice İbiş ikinci, And. Tek., Tek. Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Mustafa Oral üçüncü oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.