“Kırat, Ergün Koç ile şahlanacak”

Demokrat Parti’nin 68. kuruluş yıldönümünde Belediye Başkanı Ergün Koç ile bir araya gelen İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci, “Kırat, Ergün Koç ile tekrar şahlanacak” dedi.
Demokrat Parti’nin 1946 yılında 3 ana felsefe üzerine kurulduğunu dile getiren Başkan Ergün Koç ise, çağdaş medeniyet seviyesine bu felsefelerle ulaşılabilineceğini söyledi.
DP’nin kuruluş felsefelerine değinen Koç, “Demokrat Parti 1946 yılında 3 ana felsefe üzerine kuruldu. Birincisi Edirne’den Van’a kadar, din, dil, ırk, kültür gibi kriter ayrımı yapmaksızın herkesi kucaklamak. İkincisi dünya ile entegre olmak. Bu doğrultuda 1952 yılında 27 devletin kurduğu NATo’ya girildi. Burada ama dünya ile entegre olmaktı. Üçüncüsü ise, şehirde ne varsa köyde de olmasını sağlamaktı. Halkımızı çarıktan, iskarpin potine kavuşmasını ve ekonomik refaha ulaşmasını amaçlamıştı” diye konuştu.
İyi ahlakın sadece topluma özgü olmadığını söyleyen Başkan Koç, “İnsanlığın nuru olan İslamiyet’in birinci halkası iyi ahlaktır. Toplumda iyi ahlak varsa, medeniyet de vardır. İnsan hak ve özgürlüklerine saygı vardır. Çağdaş medeniyetin temeli burada başlar. Demokrasi sadece saksıda bir çiçek değildir. Sadece belirli kişilerin koklayacağı bir çiçek de değildir. Ülkede yaşayan herkesin, eşit ve adil bir şekilde bakacağı, göreceği bir rejimdir. Ahlaklı ve dürüst bir toplum olmak zorundayız. Bugün ne yazık ki Türkiye’de bu ilkeler görülmüyor.
Bir sınava hazırlanıyoruz. Şunu, bunu yapacağım demek, insanlara zulümdür. Hakaret etmektir. Herkes neyin ne olduğunu görüyor. Hiç cek’li, cak’lı konuşmadım. Köylerimizin camilerini hijyenik bir şekilde temizliyoruz. 2 yıl ilçedeki camilerinin temizliğini yaptık. Köylerin ortak kullanım alanlarını boya badana yaptırıyoruz. Herkesi kucaklayıcı bir belediyecilik yapıyoruz. İnsanlar arasında ayrım yapmakla belediyecilik olmaz. Belediyeciliği seçim için değil, anlayışımızın gereğini yapıyoruz. Halkımız 30 Mart’ta bizi tartacak. Başkanlığa kimin layık olduğunu göreceğiz. Demokrat Parti’nin dünyasında insan var. İnsana değer verdiğimiz sürece anlamı vardır. Diğer adaylarda arkadaşlarımız. Onlarda Karacabey sevdası için yola çıkmıştır. Herkese başarı diliyorum. Hepimiz Karacabey’imize hizmet etme sevdası içindeyiz. Hiçbir zaman siyasi kimliğimle koltuğumda oturmadım. Ülkemizdeki siyasetin acı yüzünü görüyoruz. Şiddet, şiddeti doğurur. Siyaseti kalıplara ayırıp, insanlar arasında ayrım yapmaya çalışanlara halkımız seçimlerde cevabını verecektir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.