KEY ödemeleri başlıyor

Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri bu gün Karacabey Ziraat Bankası şubesinde başlıyor.
www.keyodemeleri.com sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, ödeme takvimi, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Ziraat Bankası tarafından belirlendi. Takvime göre, TC kimlik numa-rasının son iki rakamı 00-08 olan hak sahiplerine 28 Temmuz’da, son ra-kamı 10-18 olan hak sahiplerine ise 29 Temmuz Salı günü ödeme ya-pılacak. Ödemelerin, iş günleri için-de devam edip 8 Ağustos Cuma gü-nü tamamlanması öngörülüyor. Ö-deme yapılacak 8.5 milyon kişinin yayınlanması zorunluluğu, Resmi Gazete’ye tarihi rekor kırdıracak. Liste internette
Elektronik ortamda Ziraat Bankası’na iletilen listeler, yine 28 Temmuz Pazartesi günü Emlak Konut GMYO’nun veya TOKİ’nin internet sitelerine de konacak. Hak sahiplerinin Resmi Gazete bakması gerekmiyor. Kapsamdaki kişiler, ödeme Ziraat Bankası’na doğrudan gidebilecek. Emlak Konut GYO’nun internet sitesinde de KE ödemelerine ilişkin sorgulama yapılabilecek. KEY hak sahipleri, ödeme miktarlarını internet sitesinden TC kimlik numaraları ve sosyal güvenlik numaraları ile öğrenebilecekler.
Kurumlar tarafından TC kimlik numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılamayacak. Bireysel ödeme için Ziraat Bankası şubelerine başvuran hak sahiplerinin, TC kimlik numarası ile birlikte nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport ile başvuru yapmaları gerekiyor.
Ziraat Bankası kartı olan ATM’den de çekebilecek
KEY hak sahiplerinden, Ziraat Bankası’nda hesabı ve banka kartı olanlar, TC kimlik numaralarına göre belirtilen günleri beklemeden paralarını alabilecek. Dolayısıyla bu hak sahiplerinin 28 Tem-muz’dan itibaren şubeler yerine, doğrudan Ziraat Bankası ATM’lerinden paralarını almaları mümkün olabilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.