Kevser Asnaşa’nın hukuk zaferi

Kevser Asnaşa’nın hukuk zaferi
Karacabey Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Emlak Şefliği’nde Şef olarak görev yapan Kevser Asnaşa’nın  gerekçe gösterilmeden önce Yazı İşleri Müdürlüğü’nde “Memur”, daha sonra da Su Tahsilat Servisi’ne “Tahsildar” olarak sürgün gönderilmesi üzerine Türkiye Yerel Yönetim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası’nın Bursa 1. İdare Mahkemesi’ne açtığı dava sonuçlandı.
Dava sonucunda, Kevser Asnaşa Emlak Şefliği görevine yeniden iade edildi. Mahkeme kararında, geçici görevlendirmeyi haklı kılabilecek hiçbir gerekçenin gösteri-lmediği, kamu yararına ve hizmetin gereklerine aykırı davranıldığı belirtildi. 
2 yıl önce Belediye Emlak Şefliği’nden buharlaşan bilgisayarlarla ilgili olarak, 20 çalışanın ifadelerine başvurulmuştu. Geçen süre içerisinde bazı belediye çalışanlarından ifadelerini değiştirmeleri yönünde Yazı İşleri Müdürü tarafından baskı yapıldığı söylentileri gündeme bomba gibi düşmüştü. Çoğu çalışanın bu baskılar neticesinde ifadelerini değiştirdiği ancak Emlak Şefi Kevser Asnaşa’nın ifadesinde herhangi bir değişikliğe gitmemesi nedeniyle büyük baskı gördüğü ileri sürülmüştü.
Yazı İşleri Müdürü’nün çalışanlara bu yönde “Neden”baskı uyguladığı kafalarda soru işareti bırakırken, ifadesini değiştirmeyen Kevser Asnaşa ise Emlak Şefliği’nden çeşitli yerlere sürgün gönderilmişti.
Kevser Asnaşa 3 aylık sürgün döneminde ilk olarak 02.07.2008 tarih ve 367/1539 sayılı Ergün Koç imzalı yazıda Yazı İşleri Müdürlüğü’nde memur olarak, Emlak Şefliği’nde tahsildar olarak görev yapan Mehmet Ağa’nın Emlak Şef Vekili olarak görevlendirildiği belirtildi.
Daha sonra 14.07.2008 tarih ve 378/1600 sayılı yine Ergün Koç imzalı yazıda ise, Kevser Asnaşa, Hesap İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Hizmet Binası zemin katta bulunan Su Tahsilat Servisi’nde görevlendirildi.
Bu gelişmelerin ardından Türkiye Yerel Yönetim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası’nın Bursa 1. İdare Mahkemesi’ne açtığı dava sonucunda 27.10.2008 tarihli kararla Kevser Asnaşa’nın görevine iadesi uygun görüldü.
Mahkeme kararıyla görevine iade edilen Kevser Asnaşa’nın Ergün Koç’un ilginç bir uygulamasıyla imza yetkileri elinden alındı. 27.10.2008 tarih ve 573/2333 sayılı Ergün Koç imzalı yazı ile, imza yetkisinin Emlak Şefliği’nde tahsildar olarak görev yapan Mehmet Ağa’ya verildiği bildirildi.
Bilgisayar hırsızlığı olayı ile ilgili dava devam ederken, Belediye içindeki çalışanlara yönelik uygulanan baskıların nereye varacağı merak konusu oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.