KEV, Bahçeşehir Koleji oldu!

KEV, Bahçeşehir Koleji oldu!
Bandırmalılar tarafından kurulan ve kentin ilk özel eğitim kurumu olan Kültür Eğitim Vakfı (KEV) Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarına katıldı.
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel ve Bandırma Kültür Eğitim Vakfı Okulları Mütevelli Heyeti Başkanı Hayri Erdem arasında imzalanan sözleşmeyle Paşakonak Mahallesi’nde bulunan kampusta 1983 yılından bu yana hizmet veren KEV 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Bahçeşehir Koleji Bandırma olarak hizmet verecek.
Önceki gün Bandırma Hotel Eken’de gerçekleşen törene Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Bandırma Kültür Eğitim Vakfı Okulları Mütevelli Heyeti Başkanı Hayri Erdem, Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, Uğur Dershanesi Karacabey Şubesi Kurucusu Mehmet Yıldız, Bandırma Kaymakamı Salih Keser, Milli Eğitim Müdürü Şakir Demiralp, Emniyet Müdürü Uğur Gür, 22. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Sedat Pekel, KEV mütevelli heyeti ve veliler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Bandırma Kültür Eğitim Vakfı Okulları Mütevelli Heyeti Başkanı Hayri Erdem, Bandırmada, eğitim çıtasını daha da yükseklere taşımak için KEV’i, Bahçeşehir Kolejleri’ne devrettiklerini söyledi. Erdem, “Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı olarak okul işletmeciliğini emin ellere bırakıyoruz. Bundan sonra Bandırma’nın eğitimine katkıda bulunacak sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vereceğiz. Okulumuz, bu eğitim-öğretim yılının sonuna kadar Bandırma KEV Koleji olarak hizmete devam edecek.
KEV’in Bahçeşehir Koleji’ne katılmasıyla okulda eğitim ücretlerinin tırmanacağı yönünde bir takım söylentiler dolaşmakta. Böyle bir durum söz konusu değildir. Eğitim ücretleri bölgenin sosyal ve ekonomik yapısına göre belirlenecektir” dedi.
Erdem’in konuşmasının ardından Bahçeşehir Genel Koordinatörü Ferhan Öz, Bahçeşehir Kolejleri’nin sosyal yapısı ve eğitim durumları hakkında velilere bilgi verdi.
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel’de konuşmasında Türkiye’de en başarılı okullar arasında yer aldıklarını belirtti. Yücel, Mini bir Milli Eğitim Bakanlığı anlayışıyla çalışıyoruz. Şu an Türkiye’de 100 bin öğrenciye en iyi eğitim ve öğretimi sunmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin sadece İstanbul’dan var olmadığını göstermek için Anadolu’nun farklı yerlerinde dünya ile yarışacak okullar açıyoruz.
Özel eğitim kurumlarının şu an önderliğini yapıyoruz. Türkiye’de genç nüfusun sayısı her yıl artıyor. Biz bu genç nüfusu eğiterek çağ atlayabiliriz.
Devletin getiremediği kaliteli eğitim, özel kurumlarla gelmekle. Bu demek değil ki parası olan özel eğitim alacak, olmayan alamayacak. Bahçeşehir Kolejleri’nin kapısı her kese açık parası olmayan başarılı öğrencileri de bursla okutmaktayız. Okullarımızın yüzde 30’u burslu öğretime açıktır. Ayrıca Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi tümüyle burslu bir okuldur.
Okullarımızın tüm fiziki ve sosyal hizmetlerinin tümünün Bandırma’da da aynı standarda süreceği sözünü veriyor ve Bandırma Bahçeşehir Koleji’ne hoş geldin diyorum” diye konuştu.
Bandırma’nın yanı sıra Karacabey’den de çok sayıda ailenin özel eğitim kurumu olarak tercih ettiği KEV koleji, 19. Bahçeşehir Koleji oludu. Karacabeyli velileri oldukça memnun eden gelişme sonrası, Bandırma Bahçeşehir Koleji’nin önümüzdeki eğitim öğretim yılında yoğun bir ilgi görmesi bekleniyor.
Türkiye genelinde 18 okul kampusu ile eğitim hizmeti veren Bahçeşehir Kolejleri, kampus sayısını 5 yıl içinde 50’ye çıkarmayı planlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.