Kepekler köylüleri dernek kurdu

Kepekler köylüleri dernek kurdu
Karacabey’de dernek çatısı altında birleşen Balıkesir’in Kepekler Köyü sakinleri, birlik ve beraberliklerini sürdürme kararı aldı.
Demokrat Parti Karacabey Belediye Başkan adayı Şaban Yalazı, derneğin açılışındaki konuşmasında, tüm halkı kucakladıklarını belirterek, Karacabey’de yaşayan ve doğdukları köyü unutmayan Kepekler’li vatandaşların halen köyde bulunan az sayıdaki yaşlı akrabalarına sosyal ve ekonomik yardımda bulunmalarını takdirle karşıladığını söyledi.
1970’li yıllardan sonra Kepekler Köyü’nden Karacabey’e başlayan ve 1980 sonrasında yoğunluk kazanan göç sonucunda ilçedeki Kepekler’li hane sayısı günümüzde 170’i aştı.
Özellikle Sırabademler, Canbalı ve Yeni mahallelerinde toplanan köy sakinleri Sebahattin Yılmaz başkanlığında kurulan ve Necmi Özkan, Muharrem Yılmaz, Ali Özkan, Orhan Çakır, İzzet Keskin ve Bilal Keskin’den oluşan yönetim kurulu öncülüğünde bir derneğe kavuştu.
Derneğin açılış töreninde Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yılmaz ile görüşen DP Belediye Başkan Adayı Şaban Yalazı, köylerini unutmayan ve halen Kepekler’de yaşayan akraba ve yaşlı büyüklerine sosyal ve ekonomik yardımlarla destek veren dernek üyelerini bu girişimlerinden dolayı kutladı. Yalazı, Karacabey’de yaşayan tüm insanları kucakladıklarını, ilçe halkının birlik ve beraberliğini güçlendirecek faaliyetlere de destek vereceklerini belirtti. Karacabey’de insanların huzur ve mutluluğunu artıracak yatırım ve hizmetlerin geliştirileceğine işaret eden Yalazı, “İlçemizdeki vatandaşlarımızın sevincini de, üzüntüsünü de paylaşacak, geleceğe güvenle bakacağız.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.