Keneyle mücadele devam ediyor

Mustafakemalpaşa Belediye Temizlik İşleri Mü-dürlüğü, havaların ısınması ile birlikte şehir mer-kezi ve kenenin baş gösterebileceği yeşil alan-larda her hangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için Kı-rım Kongo Kanamalı Ateşli Hastalığına karşı (kene) ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.
Mustafakemalpaşa’da bulunan boş alanlar, park ve mesire alanları gibi benzer ortamlarda kene ile ilgili muhte-mel yaşama alanları tespit edilerek ilaçlama yapılıyor.Son günlerde ülkemizde sıkça gündemde olan ve önemli can kayıplarının da yaşandığı kene vakalarından dolayı açıklamalarda bulunan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Hayri Öztetikler, belediyenin bugüne kadar aldığı önlemler sayesinde şehir merkezinde hiçbir kene vakasına rastlanmadığını belirtti.
Belediyenin gerekli önlemleri aldığını, ancak vatandaşların da tedbirli davranmalarını isteyen Öztetikler, kene zehirlenmesinden doğacak olumsuz bir durumun kendilerini derinden etkileyeceğini de vurguladı.
Öztetikler; “Bunun bilinciyle Belediyemiz tarafından Mustafakemalpaşa Belediyesi mücavir alanı içerisinde bulunan yeşil alan park ve bahçeler ile Tümbüldek Kaplıcaları dahil olmak üzere keneye karşı sürekli olarak ilaçlama yapılmaktadır. Belediyeye ait olan hayvan pazarında da gerekli çalışmalar yapılıyor. Her Çarşamba günleri keneye karşı ilaçlama yaparak, konuyu haftalık olarak değerlendiriyoruz. Yapılan ilaçlamalardan sonra ilaçlanan yerlere “Bu Alanda Kene İlaçlaması Yapılmıştır” şeklinde uyarı levhaları koyuyoruz.” dedi.
Aynı zamanda son günlerde havaların ısınmasıyla birlikte artan sinek ve haşerelere karşı olarak da mücadele edildiğini belirten Başkan Öztetikler; “İlçe halkından özellikle çöplerini ağzı bağlanmış poşetlerle çöp kutularına atmalarını bekliyoruz. Karasinek, sivrisinek, kene ve her türlü haşere ile mücadelemizi ayrı ayrı ve aralıksız sürdürmekte olup, her 15 günde bir tekrarlamaktayız.” dedi.
Haşere ile mücadelenin belediyeye yüklüce bir maliyet getirdiğinin de unutulmaması gerektiğini söyleyen Öztetikler;
“Sinek üremesine neden olan ortamların en aza indirilmesi vatandaşlarımızın elindedir. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızın Belediyemize yardımcı olacağından kuşkumuz yoktur. Vatandaşlarımız rahat olsunlar keneye ve diğer haşaratlara karşı mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.