Kemal Çeltik sevenlerini üzdü

Karacabey, spor ve siyaset alanında yetiştirdiği önemli bir evladını daha kaybetti:

Karacabey'in spor ve siyaset alanında yetiştirdiği önemli isimler arasında yer alan Kemal Çeltik (52), bir süredir tedavi gördüğü amansız hastalığa yenik düşerek önceki gün yaşamını yitirdi.

İlçe sporuna futbol ve hakemliğiyle damgasını vuran Çeltik, AK Parti'den 2004 yılında Belediye Meclis Üyesi seçilerek siyasette de etkili çalışmalar yaptı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Çeltik, dün Emirsultan Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından sevenlerinin gözyaşları arasında Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kemal Çeltik kimdir?

1960 yılında dünyaya gelen Kemal Çeltik, futbol yaşamına ilk olarak 15 yaşında Karacabey Gençlerbirliği'nde başladı. 2 yıl burada futbol oynayan Çeltik, daha sonra Doğuş Spor'a transfer oldu. Yaklaşık 2 yıl da burada futbol kariyerini devam ettiren Çeltik, kısa zamanda dikkatleri üzerine çekti ve Bursaspor Amatör'e geçiş yaptı.

Sezon başında gerçekleştirilen antrenmanlarda sakatlık geçiren Çeltik, yaklaşık 2 ay kadar sahalardan uzak kaldı. Tedavisinin ardından sahalara dönmeye hazırlanan Çeltik'e bu kez babası engel oldu. Babasından Futbol konusunda izin alamayan Çeltik top sevgisini geçici bırakarak vatani görevini yerine getirmek için 1981 yılında askere gitti.

Askerden geldikten sonra futbola yeniden sevgiyle sarılan Çeltik, kendisini isteyen spor kulüpleri içerisinde tercihini Çelik Spor'dan yana kullandı. Burada 2 yıl top koşturan Çeltik, hem kendi kariyerinde hem de yeni kurulan Karacabeyspor'un tarihinde bir daha ulaşamayacağı başarılara adını yazdırmak üzere mavi siyahlı formayı giydi.

1985 yılında Çelik ve Doğuş Spor'un birleşmesiyle kurulan Karacabeyspor'da 1985-1986 yıllarında ilk profesyonel kadrosunda 4 numaralı formayla stoper olarak görev aldı.

Çeltik, takım arkadaşlarının birbirleriyle uyumu sayesinde Karacabeyspor'u ilk yılında 3. Lig'te 2. sıraya taşıyan isimler arasında yer aldı.

O yıllarda tarihinin en büyük başarısını yaşayan Karacabeyspor'da 4 yıl boyunca amatör olarak top oynayan Kemal Çeltik, Gençlerbirliği'ne geri döndü. Burada da yine 2 yıl boyunca sahalarda top koşturmaya devam etti.

Daha sonra Mustafakemalpaşa'da Çeltikspor'a transfer olan Kemal Çeltik, futbola olan tutkusunu hakemliğe yönelerek sürdürdü.

1992 yılında hakemliğe başlayan Kemal Çeltik, 5 yıl boyunca binden fazla karşılaşma yönetti. Oyunculuktaki başarısını hakemlikte de kanıtlayan Çeltik, dolu dolu geçen 5 yılın ardından bu görevine de son vererek 2004 yılında emekli oldu.

Futbolu aktif olarak bıraktıktan sonra Karacabey siyasetinde boy gösteren Kemal Çeltik, AK Parti'den 2004 yılında Belediye Meclis Üyesi seçildi.

İçindeki spor yangınını söndüremeyen Çeltik, siyasetin yanı sıra bir zamanlar formasını giyerek yeşil sahalarda top koşturduğu Karacabeysor'un da yönetiminde yer aldı.

Çelik'in de içinde bulunduğu Karacabeyspor yönetimi, mavi siyahlı ekibin yıllar sonra ikinci büyük başarısını yakaladı. Süper Amatör Lig'te şampiyon olan Karacabeyspor, 3. Lig terfi maçında kapıdan döndü.

Futbol yaşamında hayatında önemli pek çok isim olduğunu her fırsatta dile getiren Çeltik, “Takırdak İsmail olarak anılan İsmail Aksoy ile futbolu öğrendim diyebilirim. Kariyer ve kişiliğimi her zaman ona borçluyum. Yine Nevzat Döl hem futbolcu ağabeyim, hem de antrenörüm olarak çok değer verdiğim ve bu işte bana katkısı olan isimlerdendir” dedi.

Çelikspor'da oynadığı zamanlarda ise Rüştü Koto'nun büyük desteklerini ve eğiticiliğini gördüğünü belirten Çeltik, Nurettin Çorapçı'nın da hayatındaki önemli isimlerden biri olduğunu sözlerine ekledi.

3 çocuk babası olan Kemal Çeltik'in en büyük oğlu Ozan İl Hakemliği sınavını kazanarak babası gibi maç yönetirken, diğer oğlu Okan da Karacabeyspor'un altyapısında yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.