Kefaletim, Belediye Başkan Adayımız Ayhan Tayfur’a

Kefaletim, Belediye Başkan Adayımız Ayhan Tayfur’a
Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey Belediye Başkan Adayı, Belediye Meclis Üyeleri ile İl Genel Meclisi Üyelerinin tanıtım töreni Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener’in katılımıyla gövde gösterisine dönüştü.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde önceki gün gerçekleşen törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP İl Başkanı Arif Demirören, Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ali Murat Direk, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Sefa Çukran’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.
Mustafakemalpaşa ve Karacabey’de gerçekleşen aday tanıtım törenleri ile MHP 29 Mart Yerel Seçimlere iddialı hazırlanırken, Karacabey’deki Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri Aday tanıtım toplantısında salona asılan “Garibanın-gurabanın, fakirin-fukaranın parası Deniz Feneri’nden Kanal 7’ye”, “Yandaşa değil, vatandaşa hizmet”, “Damada televizyon ATV, kayınpedere gazete El-Sabah”, “Gemiciğin mazotu 1 TL, köylünün mazotu 2,4 TL”, “Teğet geçmedi, dibe de vurmadı, deldi geçti” ve “Pırlantaya vergi yok, ekmeğe var” yazılı dövizler damgasını vurdu.
Partililere seslenen İl Başkanı Arif Demirören ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Meral Akşener, MHP İlçe Teşkilatı’nın ŞYKM’ye astığı dövizlere atıfta bulunarak, AKP’yi hedef alan eleştirilerin dozajını arttırdı.
Aday Tanıtım Töreni’nin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı İsmail Tezcan, MHP’nin 40. yılı nedeniyle, partinin misyonu hakkında bilgiler verdi. Tezcan, konuşmasının son bölümünü 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere ayırdı. Tezcan, “MHP, Karacabey’de yandaşa değil. Millete hizmet için Belediye Başkanlığı’na taliptir” diye konuşarak sözlerini noktaladı.
Daha sonra konuşan İl Başkanı Arif Demirören, 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin genel seçimlere hazırlık niteliğinde önemli bir sınav olduğuna vurgu yaptı. Demirören, MHP’nin 40. yılında Bursa’da 38 Belediye Başkanı çıkarması temennisinde bulunarak, tüm çalışmalarının bu yünde olduğunu söyledi. Demirören, solunda asılı bulunan dövizlere atıfta bulunarak, “29 Mart büyük hırsızların hesap vereceği zamandır. 29 Mart, Karacabey’de 1 litre mazotun hesabını sorulacağı zamandır” diyen Demirören, 30 Mart sabahı Karacabey’de Belediye Başkanı’nın Ayhan Tayfur olacağını iddia etti.
Ardından Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezini tıklım tıklım dolduran partililere seslenen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, konuşmasında iktidara yüklenerek, ülkenin kötü günler yaşadığı dönemlerde kadınların devreye girmesiyle bir çok şeyin değiştiğini ifade etti. Akşener, “Kadınlar ne zaman harekete geçerse Türkiye’de bazı şeyler değişiyor. Seçim dolayısıyla bir çok ile gittim. Karacabey ve bu illerde salonlarda çoğunluğu kadınlar oluşturuyor. İstiklal savaşında da böyle olmuştu. Kadınlar herhangi bir endişeyi fark edip harekete geçtikleri zaman onların kararını değiştirmek mümkün olmuyor. Bu salonda bir fotoğraf var. O da solondakilerin yarısını kadınların oluşturduğudur ve Türkiye’de işler iyi gitmiyor.
Şimdi bazı afişler, dövizler görüyorsunuz. Şöyle diyor, “Garibanın-gurabanın, fakirin-fukaranın parası Deniz Feneri’nden Kanal 7’ye”, “Yandaşa değil, vatandaşa hizmet”, “Damada televizyon ATV, kayınpedere gazete El-Sabah” bu dövizlere yansıyan suçlamalar ve soruların cevabı yok. Yolsuzlukla mücadele etmek için iktidara gelenler, neredeyse kanalizasyon borusu bağladılar yolsuzluklara” diye konuşarak AKP iktidarına çok ağır eleştirilerde bulundu.
Akşener, Belediye Başkan adaylarından “Gemicik” sözü aldığını hatırlatarak devam ettiği konuşmasında, Karacabey Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur’a bizzat kefil olduğunu söyledi. Akşener, “Başkan adaylarına sorarım, “Kaç çocuğunuz var?” diye. Söylerler. Ardından da sorarım çocuklarınıza “Gemicik alacak mısınız?”. Ayhan başkana da sordum aynı soruları, “4 çocuğum vardı” dedi. “Birine ne oldu?” diye sorduğumda, “Ben şehit babasıyım” dedi.
Ben bir tek Ayhan başkandan oğullarına “Gemicik almayacaksın” diye yemin ettirmedim. Çünkü, evladını şehit vermiş, diğeri de doğuda terörle mücadele eden bir askerin babası. Uzun yıllar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yapmış bir insan, yokluğu, çaresizliği ve yardımın nasıl yapılacağını herkesten iyi biliyor. Yani çalmaya gelmiyor. Çırpmaya gelmiyor. Neyi varsa onunla hizmet etmeye geliyor. Yandaşa değil, vatandaşa hizmet sözüyle geliyor. Ben, Belediye Başkan Adayımız Ayhan Tayfur’a kefilim” dedi.
Akşener, konuşmasının son bölümünde AKP’yi hedef alırken, eleştirilerini de ağırlaştırdı. Türk milletinin AKP kanserinden bir an önce kurtulması gerektiğini ifade eden Akşener, ülkede bir sindirme operasyonu yaşandığına dikkat çekti. Akşener, 29 Mart Yerel Seçimi’nde artık dur deme zamanının geldiğine işaret ederek, Karacabey, Bursa ve diğer illerde MHP’nin seçimi kazanacağına inancının tam olduğunu vurguladı. Akşener, AKP’ye yönelttiği eleştirileri sıralarken şunları söyledi: “Adalet Bakanı aleni tehditler savurdu. Hiç kimse etkili bir tavır sergileyemedi. Türkiye’de denetim ortadan kalmış durumda. Sesini çıkaran gazeteciler ve iş adamları işinden oluyor. Sesini yükselten sivil toplum örgütü başkanları makamından ediliyor. İnanılmaz bir biçimde her bir noktaya ulaşmak isteyen AKP, hepsi benim olsun diyen bir mantıkla Türkiye’yi yönetiyor. O yüzden önümüzdeki seçimler çok önemli. Bu seçimde iktidara bir uyarı vermek gerekiyor. Bu uyarı Bursa’da, Karacabey’de ve diğer şehirlerde artarak devam ettiği sürece göreceksiniz Adalet Bakanı sizi tehdit edemeyecek. Mecliste, “Oyun kadar konuş kardeşim” diyemeyecekler. Başbakan çıkıp, “Ananı da al gir ulan” diyemeyecek, Tarım Bakanı çiftçiye “Gözünü toprak doyursun” diyemeyecek, şehitlerimize hiç istemediğimiz bir tarifle hitap edilemeyecek, bölücü başına “Sayın” diye hitap edilemeyecek, tüm bunlar hatadır, gaftır. Devamına baktığımızda ise bu hataları, gafları yapana oy verildiğinde kaybeden vatandaşımız ve milletimiz olacaktır.
Şimdi bu salonu dolduran partililere sesleniyorum. Biz, Başbuğumuzu başbakan yapamadık. Bu ülkede bütün siyasi geleneklerin genel başkanları başbakan oldu. Tayyip Erdoğan bile başbakan oldu. Şimdi önümüzdeki seçimlerde üç hilali 1999 yılındakinden yükseğe dikmeliyiz. Gazamız mübarek olsun. Benim kefaletim Sayın Belediye Başkan Adayımız Ayhan Tayfur’a” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.
Konuşmaların ardından MHP Karacabey Belediye Başkanı Ayhan Tayfur, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile salondaki partilileri selamlayan Meral Akşener, tanıtım törenin ardından MHP’nin 40. yıl etkinliklerine katılmak için İstanbul’a hareket etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.