Kaymakamlık, enerji verimliliği eylem planını hazırladı

Karacabey Kaymakamlığı, “2008 Enerji Verimliliği Yılı” kapsamında enerji verimliliği ve tasarrufu sağlamak amacıyla ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu iktisadi teşebbüslerinin uyması gerekenleri açıkladı.
Açıklamada, kamu binaları ve konutlarda ısı yalıtımının yapılarak yüzde 50 daha az enerji sarfının sağlana-cağı belirtildi.
Eylem planında, 100 W’lık akkor filamanlı lamba yerine, 20 W’lık floresan veya tasarruf ampul kullanılması ile yüzde 80 daha az enerji harcanacağı, bu uygulamanın ev ekonomisine de büyük kazanç getirileceği vurgulandı.
Enerji verimliliği eylem planında şu açıklamalara yer verildi: “Kamu binaları ve konutlarda, elektrikli aletler alımında tasarruflu enerji tüketen ürünler tercih edilmelidir. Isı enerjisi kapsamında; kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlarda ve konutlarda, yeni klima alımında etiket sınıfı en az ‘A’ olan klimalar seçilmelidir. Resmi bayram günleri dışında, dekoratif amaçlı dış aydınlatmalar yapılmamalı, açık olan aydınlatmalar ile ilgili olarak, şehir içi yol, cadde, sokak ve meydan aydınlatmaların tamamında şeffaf cam tüplü yüksek basınçlı sodyum/cıva buharlı ampulleri kullanılmamalıdır. Belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile TEDAŞ İşletme Başmühendisliği, ilçe halkını ve öğrencileri konuyla ilgili bilinçlendirmelidir. Enerji tasarrufu ile ilgili afişler asılmalı ve eğitici bilgiler verilmelidir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.