Kaymakam’dan “Kapıdan satış” uyarısı

Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, “Kapıdan Satış” konusunda vatandaşları uyardı. 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 31. maddesi ile bu yasanın 4822 sayılı Kanun ile değişik 8 ve 9. maddelerine dikkat çeken Kaymakam Yurtseven, “Bu yönetmelik kapsamındaki satışlarda, tüketici ile satıcı veya sağlayıcı arasında yazılı bir sözleşme yapılması ve akdedilen sözleşmenin bir nüshasının tüketiciye verilmesi zorunludur” dedi.
Sözleşmede bulunması zorunlu bilgilere de yer veren Yurtseven;
“a) Tüketicinin ve satıcı veya sağlayıcının isim, unvan, açık adres, telefon ve varsa diğer erişim bilgileri,
b) Sözleşmenin düzenlendiği tarih,
c) Malın veya hizmetin teslim veya ifa tarihi,
d) Malın veya hizmetin vergiler dahil Türk Lirası olarak peşin satış fiyatı,
e) Sözleşme konusu mal veya hizmetin nitelik ve niceliğine ilişkin açıklayıcı bilgiler,
f) Cayma bildiriminin yapılacağı açık adres,
g) Cayma hakkını belirten en az onaltı punto koyu siyah harflerle yazılan; 'Tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaşması tarihinden itibaren malı geri almayı taahhüt ederiz' ibaresinin yazılı olması gerekir.”
Diğer taraftan iyi niyetli olmayan satıcıların da kol gezdiğini vurgulayan Kaymakam Ahmet Yurtseven, “Bu insanlar, 'Sen bu malı al, kullan, beğenmezsen şu numaraya telefon aç. Biz gelir malımızı alırız' gibi sözlerle vatandaşa mal satmaya çalışıyor. Bu satıcılar ayrıca; yaşlı, reşit olmayan, okuma yazma bilmeyen insanlarımızı ikna edip mal satıyor. Bu kişilerin tüketiciye vermeleri gereken belgeleri, sattıkları ürünün ambalajının bir köşesine sakladıkları görülmüştür. Vatandaş malı iade etmek isteğinde ise, bir daha telefonuna cevap vermedikleri ve bu nedenle onlarca mağduriyet yaşandığı tespit edilmiştir. Böyle sorunların vatandaşlarımızın Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na yaptığı başvurulardan anlıyoruz” diye konuştu.
Vatandaşların gerek kapıdan, gerek mesafeli ve gerekse de devre mülk satışlarda, hiçbir gerekçe göstermeksizin “Cayma Hakkını” kullanması gerektiğini dile getiren Yurtseven, bu konuda mutlaka yazılı (Faks, Dilekçe, İhtarname vb.) belgeler ile belgelendirmelerini, 7 günlük süreyi geçirmeden Karacabey Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına başvurmalarını istedi.
Kaymakam Yurtseven son olarak, köy ve mahalle muhtarlarının ve İhtiyar Heyeti üyelerinin kapıdan satış yapan satıcıları, tüketiciye vermek zorunda olduğu belgeler konusunda uyarmaları gerektiğini bildirdi.
Yurtseven, “Muhtarlarımız, satıcılardan gerektiğinde araç plakası ve kimlik bilgilerini, satış belgeleri olup olmadığını incelemeli, tüketicinin korunması ve haksız kazancın önlenmesini sağlamalıdır” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.