Kayıkçı kavgalarını bırakın!

MHP’den Başkan Koç ile AK Parti’ye yanıt:
*MHP İlçe Başkanı Ayhan Tayfur, kendilerini, ‘Fakir-Fukara düşmanı’ olarak suçlayan Başkan Ergün Koç’a yanıtı geciktirmedi.
*Koç’a suya yaptıkları zammı hatırlatan Tayfur, “2009 başında yüzde 10, daha sonra yüzde 15, şimdi de yılbaşından itibaren yine yüzde 10 zam yapıyorsun da, ‘fakir fukara babası’ mı oluyorsun? Muhalefet su zammına karşı çıktığı için mi ‘fakir fukara düşmanı’ oluyor?” diye tepki gösterdi.
*Olağanüstü meclis toplantısında görüşülen 5 maddeden 3’üne, ‘Evet’ dediklerine dikkat çeken Tayfur, “İftira çok çirkin bir davranıştır” diye konuştu.
*Son olarak AK Parti ile uyumlu bir görüntü çizen DP’nin siyasi görüşüne saygı duyduklarını belirten Tayfur, “Suçlamaya gerek yok. Umut ederim ki, kısa sürede doğruyu bulurlar” dedi.
Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi, Belediye Başkanı Ergün Koç’un kendileri ile CHP ve SP hakkında söylediği, “Bunlar fakir-fukara düşmanıdır” sözlerine yanıt verdi.
            MHP’nin Kızılay İşhanı’ndaki binasında düzenlenen basın toplantısına Başkan Ayhan Tuyfur, Belediye Meclis Üyeleri Vedat Mert ile Hüsnü Doğruoğlu’nun yanı sıra, ilçe yönetimi ve partililer katıldı.
            17 Aralık’ta yapılan, “Olağanüstü Meclis Toplantısı”nda görüşülen 5 konudan 2’sine onay vermeyen MHP, konuya açıklık getirdi.
            Kimin, “fakir-fukara düşmanı” olduğunun iyi düşünülmesi gerektiğini belirten MHP İlçe Başkanı Ayhan Tayfur, “İlçemize yapılacak hizmetleri engellediğimizi söyleyen Sayın Koç, bizleri şaşkına çevirmiştir. Ey fakir fukara edebiyatı yapan Sayın Başkan; Kışın yüzde 40’ı, yazın yüzde 95’i kuyu suyu olan, halkın içemediği suya 2009 başında yüzde 10, daha sonra yüzde 15, şimdi de yılbaşından itibaren yine yüzde 10 zam yapıyorsun da, ‘fakir fukara babası’ mı oluyorsun? Muhalefet su zammına karşı çıktığı için mi ‘fakir fukara düşmanı’ oluyor?” dedi.
            Olağanüstü meclis toplantısında görüşülen konulara açıklık getiren ve onaylamadıkları maddeler hakkında kamuoyunu bilgilendiren Tayfur şunları söyledi;
            “Temmuz ayından beri ailevi nedenlerden dolayı, siyasetle fazla ilgilenemedim. Bu süreç içinde 2,5 ay sürekli Bursa’ya gitmek zorunda kaldığımdan, Belediye Meclis toplantılarına da katılamadım. İlk kez, 17 Aralık Perşembe günü yapılan olağanüstü meclis toplantısını izledim.
            Karakterim itibariyle, hayatımın hiçbir döneminde gerginlikten, çatışmadan yana olmadığımdan herhangi bir basın açıklamasına gerek duymamıştım. Ancak Sayın Belediye Başkanımızın, AKP Meclis Üyeleriyle birlikte yaptıkları açıklamalarını okuyunca ve partimi ‘Fakir, fukara düşmanı ve Karacabey’e yapılacak hizmetlerin önünde engel’ gibi suçlamaları karşısında hayrete düştüm. Düşüncelerimizi saygıdeğer Karacabey halkıyla paylaşma ihtiyacı hissettim.
            Hepimizin bildiği gibi, olağanüstü toplantıda 5 madde görüşüldü. İlk konu, proje hazır olmadığı gerekçesiyle geri çekildi. Peki sormazlar mı adama; ‘Projen yoktu da niye Meclis gündemine getirdin, sonra da geri çektin? Yoksa sen de Sayın Başbakan, ‘açılımı’ gibi alıştıra alıştıra, sindire sindire mi bu halka yutturacaksın?’
            İkinci konu, Belediye arsalarıyla birlikte bazı arsaların satın alınıp TOKİ’ye devredilmesi, TOKİ tarafından yapılacak konutların çok az bir kısmının 1+1 olarak yapılarak ve dar gelirlilere çok ucuz verilmesiyle ilgiliydi. Ancak, Sayın Başkan mevcudu belirlenmemiş, sahibi meçhul arsaları, bizzat pazarlık yaparak almak için 6 aylık yetki istedi. Sayın AKP’li Seçkin Eken de, ‘6 ay az başkan, 1 yıllık yetki verelim’ diye yağ çekiyordu. Üstelik konutları TOKİ satacak. TOKİ’nin satamadığı konutları Belediye satın alarak meçhul kişilere ucuza verecek. ‘Fakir fukara düşmanı’ ilan ettiği muhalefet meclis üyeleri haklı olarak, alınması düşünülen arsaların belirlenmesini, konutların kimlere ve ne koşullarda verileceğinin belirlenmesini istedi. Bu şekilde şaibe olmaması nedeniyle, ‘Red’ oyu verdiler. Tasarı 15’e 11 geçti. Bundan sonrasını hep birlikte göreceğiz. Bakalım, kimlerin arsaları kaça alınacak, yapılacak konutların ne kadarı fakir fukaraya ve hangi şartlarda verilecek?
            Gündemin üçüncü maddesi Şirin Evler’de oturan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi, tapularına kavuşmaları yönündeydi. Bu itirazsız oy birliğiyle kabul edildi. Eğer muhalefet, ‘fakir fukara düşmanı’ olsaydı bu maddeye de ‘Red’ oyu verirdi. Demek ki, iftira çok çirkin bir davranıştır.
            Tahıl Dükkanları yerine Otopark yapılması amacıyla görüşülen dördüncü maddede Sayın Başkan, 4 milyon borçlanma yetkisi istedi. Muhalefet Meclis Üyeleri, bu değerli alanın yalnızca otopark ile heba edilmemesi, daha güzel bir proje belirlenerek esnafın mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini söylediler. Başkan, projesinde ısrar edince, ‘Red’ oyu verdiler. Ama yine 15’e 11 kabul edildi. Bu, hizmeti engellemek değil, daha güzel hizmet üretmek içindir Sayın Başkan.
            Toplantıda görüşülen son madde ise,  içme suyu hattının yenilenmesi projesiydi ve Başkan Koç, yine 4 milyona kadar borçlanma yetkisi istiyordu. Başkanın çirkince saldırdığı muhalefetin 11 şerefli meclis üyesi, sorumluluğunun bilinciyle, ‘Evet’ dedi ve tasarı oy birliğiyle kabul edildi.
            Halkımız şunu unutmasın ki, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı olarak, değerli meclis üyelerime her zaman şunu söyledim; ‘Biz Karacabey’e hizmet noktasında yararlı her projenin, sonuna kadar arkasındayız. Güzel ilçemiz için bir çivi çakanı alkışlarız, ama çivinin doğru yere çakılması için, halkımızın menfaatlerinin korunması için de sonuna kadar savaşırız.’  Hiçbir beklentileri olmadan, rant peşinde koşmadan, halkımızın menfaatlerini koruma ve hizmet üretme noktasında, fedakarca çalışan Belediye Meclis Üyelerimle ve İl Genel Meclisi Üyemle gurur duyuyor ve kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
            Bu tür kayıkçı kavgalarına bir atasözü ile son vermek istiyorum; ‘Küçük beyinler insanları, orta beyinler olayları, büyük beyinler ise fikirleri tartışır.”
            Ey Sayın Belediye Başkanı, Sayın AKP’li yetkililer, gazetelere boy boy pozlar verip, kayıkçı kavgası yapacağınıza büyük düşünün. Bursa’ya 2. Üniversite kuruluyor. Karacabey ve Mustafakemalpaşa dışındaki ilçeler, ‘Bizde kurulsun’ diye koşturuyor. Gemlik ve İnegöl birbiriyle yarışıyor. Hara gibi önemli bir avantajımız olduğu halde neden mücadele vermiyorsunuz? Getirin üniversiteyi, ilçenin kaderi değişsin. İşte hizmet, buna denir.”            MHP İlçe Başkanı Ayhan Tayfur son olarak, AK Parti ile uyumlu bir görüntü veren diğer bir muhalefet partisi DP ile ilgili soruya ise, “Kendilerinin siyasi görüşüdür. Suçlamaya gerek yok. Umut ediyorum ki, onlar da kısa süre içinde doğruyu bulacaklardır” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.