Karlı havalarda gözlere dikkat!

Ünlülerin doktoru olarak tanınan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tuncay Sezgin, tüm Türkiye’yi etkisi altına alan karlı ve soğuk havada gözlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

SOĞUK HAVA ETKEN

Türkiye’nin ünlü isimlerine yaptığı göz kapağı estetiği operasyonlarıyla adını ülke sınırlarının ötesinde de duyuran Op. Dr. Tuncay Sezgin, bu kez hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü şu günlerle ilgili göz sağlığına dair uyarılara imza attı. Düşen sıcaklığın göz çevresindeki damarların daralmasına neden olduğunu belirten Sezgin, “Bu durum, çok sık olmamakla birlikte çift veya bulanık görme gibi sorunlar oluşmasına yol açabilir. Eğer hava çok soğuduğunda görme kaybı yaşıyorsanız bu durmu mutlaka ciddiye alın” dedi.

KAR KÖRLÜĞÜ NEDİR?

Özellikle bugünlerdeki gibi dönemlerde ortaya çıkan ve halk arasında kar körlüğü olarak bilinen fotokeratisis hakkında da bilgi veren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tuncay Sezgin, hastalığın genellikle karlı havalarda araç kullanan veya kış sporlarıyla ilgilenen kişilerde görüldüğünü dile getirdi. Sezgin, “Gözün makula denen görme noktası ve ışığa duyarlı görme hücrelerini etkileyen bu rahatsızlık, renk kontrastının kaybolmasına ve çevrenin sadece beyaz görülmesine sebep olur” ifadelerini kullandı.

NELER YAPILMALI?

Soğuk havalarda gözleri korumak için nelen yapılması gerektiğini de aktaran Op. Dr. Tuncay Sezgin, özellikle UV ışınlarına karşı güneş yada kar gözlüğü kullanımının uygun olacağına dikkat çekti. Op. Dr. Sezgin, “Gözlerinde kırma kusurları olan kişilerin, kış aylarında lens yerine gözlük kullanmaları, gözlerin soğuk rüzgarlardan korunmasını sağlamanın yanı sıra, göz ısısının korunmasına yardımcı olur” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.