KARAKAŞLAR: SİYASET HİZMET SANATIDIR

KARAKAŞLAR: SİYASET HİZMET SANATIDIR

 

Belediye Meclis Üyesi Sedat Karakaşlar, Parti İlçe Başkanlarının geçtiğimiz hafta Meltem’de yer alan pazaryeri ile ilgili sözlerine sert tepki gösterdi.

Karakaşlar parti başkanlarının Karacabey’in çıkarlarının değil, siyasi rant peşinde koştuklarına dikkat çekerek, “Politika hizmet sanatı olmalıdır. Yanlış varsa birlikte tavır koyalım. Karacabey’e yararlı projeler konu olduğunda, gelin Karacabey partisinde birlik olalım” şeklinde konuştu.

Karacabey’de Siyaset yapan parti başkanları’nı İlçe’nin önünü tıkamakla suçlayan Karakaşlar, “Hiçbiri Meclis toplantılarına katılmamaktadır. Ancak halkın kafasını karıştırmaktadırlar. Bu toplantılara katılmaya tenezzül göster-meyenlerin fikir beyan etmeye de hakları yoktur” dedi. Önceki Belediye Başkanı döneminde yapılan uygulamalar karşısında, parti başkanlarından olumlu ya da olumsuz hiçbir tepkinin gelmeyişini de ilginç bulduğunu sözlerine ekleyen Karakaşlar; “Şimdi hepsi aslan kesildi. Önceki dönemde hiç sesi çıkmayanların şu andaki hassasiyetleri düşündürücüdür. Belediyenin yaptığı her uygulama doğru muydu ya da o zaman konuşmalarına engel mi vardı?” sözleriyle yerel parti yöneticilerine ağır göndermede bulundu.

DYP Meclis üyesi ve Belediye Başkan Vekili Karakaşlar, pazarcı esnafının görüşleri alınarak iki katlı modern Yeni Pazaryeri projesi hazırlandığını, AK Parti’li komisyon üyeleriyle her konuda ortak anlaşmaya varıldığını belirterek; “Karacabey’in önünü kapatmak isteyenler birden değişiverdi iki katlı pazaryeri’nin gerçekleşmesini engelleyen AK Parti yöneticileridir.” dedi. Karakaş sözlerini şöyle sürdürdü; “İki katlı projenin gerçekleşme aşamasına gelindiğinde, özellikle Bakkallar Derneği’nin Meclis üyelerine baskısı ve çıkarılan “ŞAYPA marketler zincirine peşkeş” dedikodusu’nun ardından AK Partili meclis üyeleri attıkları imzaların arkasında duramadılar. Hizmetleri engelleyici atraksiyonlar sergilemeye başlandı” Herkesin gönlünde yatan iki katlı Pazaryeri Projesi’nin finansmanı için, % 5 yıllık faizle 5 trilyon borçlanmak zorunluluğunun ortaya çıktığını belirten Karakaşlar, “Pazaryeri’nin 2 katlı olmasını tüm Karacabeyliler gibi biz de istedik, keşke bunu gerçekleştirebilseydik. AK Parti’li Meclis üyeleri ve İlçe yöneticileri maalesef borçlanma yetkisinin verilmesini engelleyici bir tutum içine girmişler ve Kaymakamlığa verdikleri itiraz dilekçeleri ile iki katlı projeyi engellemişlerdir. Şimdi de kalkıp Pazaryeri 4 katlı olsun deme ikiyüzlülüğünü gösterebiliyorlar.” dedi.

İki katlı projenin finansmanı için yapılacak dükkânları satmaya vicdanlarının razı olmadığını belirten Karakaşlar, “Dükkânların şahıslara satışı durumunda, şehrin merkezindeki 12000 m2’lik alan Belediye’nin ve halkımızın tasarrufundan çıkacaktı. Uzun vadeli olarak düşünürsek bu alan ileride belki de çok güzel bir ‘Kent Meydanı’ olacak. Bu yüzden bu alanın heba olmasına gönlümüz el vermedi. Hal Dükkânları örneği ortadadır. Burası Belediye’nin tasarrufunda olduğundan şimdi bu alan çok daha iyi değerlendirilebilecek” sözleriyle boşu boşuna zaman kaybedildiğini dile getirdi.

İki katlı projenin engellenmesi sonucu, Belediyenin kendi imkânlarıyla gerçekleştirebileceği pazaryerinin Uzay Çatı ile kapanması uygulamasına geçildiğini belirten DYP Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Vekili Sedat Karakaşlar sözlerini şöyle noktaladı:

“Siyasetin hizmet etme sanatı olduğunu anlamayanlar için bir kez daha yineliyorum. Halkın yararına olan konularda işbirliğine her zaman hazırız. Yapıcı olmak kaydıyla, eleştiriler elbette olacaktır. Ancak bu sayede doğru yolun bulunmasına katkı sağlanabilir. ‘Belediyenin kasası boşaldı’ diyenler, şimdi ‘Belediyenin kasasından 2,5 trilyon çöpe gidecek’ diyor. Bu nasıl bir çelişkidir. Atatürk Parkı, çevre düzenlemeleri, su arıtması, belediye araçları, pick-up’lar, itfaiye araçları, Esentepe Meydanı ve Yeniköy’deki rekreasyon çalışmaları, şehir merkezindeki işhanı, doğal gaz projeleri hangi parayla gerçekleştirildiyse modern Pazaryeri projesi de o parayla gerçekleştirilecek. Bu projeleri halkımızdan aldığımız güçle, 2003 yılından bu yana zam yapılmayan su faturalarıyla gerçekleştiriyoruz. Üstelik bütün bunları kısır çekişmeler içinde siyaset yaptığını zanneden dar ufuklu AK Partili üyelerin engellemelerine rağmen yapıyoruz. İddia ediyoruz ki üç yıl gibi kısa bir sürede, belediye mülkü satmadan, bu kadar hizmeti gerçekleştiren tek bir belediye yoktur. İsteyen çevre belediyelerine bir baksın. Üstelik bu kadar büyük projeleri gerçekleştirirken, çevreye ne kadar duyarlı olduğumuz, iktidar partisinin ve yerel muhalefetin engelleme çabaları da unutulmasın. Yiğidi öldürelim ama hakkını da teslim edelim. Sadece Karacabeyspor’a ayırdığımız maddi-manevi katkı ve mesai tüm Karacabey’in takdirine mazhar olmaktadır.

Bizler siyaseti bir yerlere gelmek için değil siyaseti bir yerlere getirmek için aday olduk, bunun için çaba harcıyoruz. Seçim döneminde siyasete evet, ama seçimden sonra yapılan kısır çekişmelere hayır. Karacabey partisinde birleşelim diyoruz. Karacabey halkı hizmetlerin en iyisine layıktır. Unutulmasın ki doğru yolda olan kaplumbağa, yarış atını her zaman geçer”

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.