Karagöz ve Hacivat tam not aldı

Karagöz ve Hacivat tam not aldı
Karacabey’de önceki gün sergilenen “Karagöz-Hacivat Canlanıyor” adlı oyun minik öğrencilerden tam not aldı.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde iki seans halinde sunulan oyuna miniklerin ilgisi yoğundu. Ayka Prodüksiyon önderliğinde ve Sanatçı Cavit Kaşıkçılar’ın organize ettiği oyunda, UNİMAR Üyesi Bülent Akay, Devlet Tiyatrocusu Hüseyin Dağlar ile Zeliş Tetik’in üstün performansları büyük alkış aldı.
Hem gölge, hem de canlı performansın sergilendiği oyun minikleri kahkahalara boğarken, Hacivat ve Karagöz’ün ölmediğini bir kez daha kanıtladı. Bursa ve Türkiye’nin bir çok yerinde ilgiyle izlenen “Karagöz-Hacivat Canlanıyor” adlı oyun, memleketi diyar diyar gezmeye devam edecek.
Televizyonlarda ekrana gelen “Gerçek Kesit” programından tanıdığımız Cavit Kaşıkçılar, oyunlarına gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Hacivat ve Karagöz’ün tarihe ışık tuttuğunu dile getiren Kaşıkçılar, “Profesyonel oyuncularımızın üstün performansı ile sergilediğimiz oyuna ailelerin ilgisi bizleri sevindirdi. Minik öğrenciler, gittiğimiz her yerde mutluluklarını bizlere gösteriyorlar. Türkiye’yi karış karış gezerek, Karagöz ve Hacivat’ı yaşatmaya devam edeceğiz. Tarihimizi aydınlatan bu ikilinin nesiller boyu yaşatılması gerekir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.