Karacabeyspor’da kan değişimi

2008-2009 sezonunun başlamasına az bir zaman kala Karacabeyspor yönetimi Teknik Direktör Ali Çoban ile yollarını ayırdı. Çoban’ın yerine ise Soner Büyükergün getirildi.
Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Başkan Ergün Koç, yeni Teknik Direktör Soner Büyükergün ile her konuda anlaştıklarını ve takımı kendisine emanet ettiklerini söyledi.
Yönetim Kurulu üyeleri ve takıma yeni katılan Teknik Direktör Soner Büyükergün, futbolcular Beşiktaş PAF takımından gelen Yiğit Çokgezer, Kongolu Yanik Bruno Alves, Bosna-Hersek’li Amar Eyüpoviç ile soruları yanıtlayan Başkan Koç, büyük bir özveriyle devraldıkları Karacabeyspor’u 3. Lig’e çıkartmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Koç, açıklamasında yapılan eleştirilere de cevap vererek, sokaktan duyma sözlerle Karacabeyspor’un yıpratılmak istendiğine vurgu yaptı. Koç, “Herkes taşın altına elini soksun, sorunları görsün. Bu sevdanın nasıl yürüdüğünü görerek eleştiri yapsın. Sokaktan dolma bilgilerle eleştiri yapmasınlar. Eğer Karacabeyspor’u bu kadar seviyorlarsa derdine ortak olsunlar, bizde onların fikirlerinden yararlanalım.
Yönetim olarak teknik ekip ve futbolculara şu ana kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. Kimsenin bizde bir kuruş alacağı kalmamıştır. 4 yıldır bir mücadelenin içindeyiz, bu 5. yılımız. Daha iyisini yapacaklar varsa buyursun gelsin, görevi onlara devredelim gelip görsünler ne sıkıntılar içinde bu sevda yürütülüyor, ondan sonra ahkam kessinler” dedi.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan çiçeği bunundaki teknik adam Soner Büyükergün’de, Karacabeyspor yönetiminin güçlü yapısı ve sorunsuz bir kulüp olması nedeniyle tercih ettiğini dile getirdi. Büyükergün, “Başkan ve yönetim kuruluna bana güvendiği için teşekkür ederim. 4 yıldır 3. Lig’e çıkmak için isteyen Karacabeyspor’u taraftar, yönetim bütünleşmesiyle hedefe götürmek için iş başı yaptık.
Buraya gelmeden önce biraz araştırma yaptım. Görüştüğüm eski futbolcular ve teknik adamların tavsiyeleri sonucu, başarılı bir yönetimle çalışacağım için yapılan teklifi kabul ettim. Karacabey halkı ile bütünleşerek onların maddi ve manevi destekleriyle hedefe ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Büyükergün, takımın gücünün yerinde olduğunu ve ligin başlamasına kalan 20 günlük sürede taktiksel anlamda çalışmalar yapacaklarını belirtti. Büyükergün, dişlilerin yerine oturmasından sonra 4-5 Ekim’de başlayacak Bursa Süper Amatör Küme mücadelesine hazır olacaklarını söyledi.
Karacaların yeni teknik patronu Soner Büyükergün (40), 17 yıllık futbolculuk kariyerinde Babaeskispor, Ankaragücü, Mustafakemalpaşaspor, Karabükspor, Kırşehirspor, Sivasspor ve daha birçok kulübün formasını giydi. Yozgat Belediyespor’da futbolcu antrenör olarak teknik adamlık kariyerine başlayan Büyükergün, 2 yıl İzmir Tekelspor, 1 yıl Sakarya Hendekspor, 3 yıl Skaryaspor’da yardımcı antrenörlük ve 1 yılda aynı takımda PAF takımın antrenörlüğünü üstlendi. En son Anadolu Üsküdarspor’u çalıştıran Soner Büyükergün, önceki gün Karacabeyspor’un başına getirildi.
Genel Kaptan Murat Erol, Karacabeyspor’un eski futbolcularından Raşit’in tavsiyeleriyle Bosna-Hersek U-19 Milli Takımı’nın 51 kez formasını giyen genç oyuncu Amar Eyüpoviç’i kadrolarına kattıklarını ve Beşiktaş PAF takımından Yiğit Çokgezen ile de anlaştıklarını belirtti. Erol, Kongo Olimpik Milli Takımı oyuncusu Yanik Bruno Alves ile de ilgilendiklerini bir süredir antremanlara çıkan bu futbolcu da kadrolarına katmak istediklerini söyledi. Erol, 18 Eylül akşamı Bursa Amatör Spor Kulüpleri Fedarasyon’u tarafından düzenlenen iftar yemeğinde kuraların çekileceğini kaydederek, Süper Amatör Lig’in 4-5 Ekim’de başlayacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.