“Karacabeylilerin yüzünü güldürmek istiyorum”

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Ayhan Kutku, gerçekleştirmek istediği hedeflerini kamuoyu ile paylaştı.
Tüm çabasının, “Köylüsünün, köydeki hayatından memnun olduğu, merkezde yaşayanlarının da yüzünün güldüğü bir
Karacabey yaratmak” olduğunu dile getiren Kutku, 5 yılda gerçekleştirmek istediği hedeflerini şöyle açıkladı:
“Karacabey, kendi köylerinden ve Türkiye’nin her yerinden göç alan bir yerleşim merkezidir. Bu kenti çağdaş, sosyal ve işsizinin olmadığı bir kent haline dönüştürmek istiyorum. En büyük hedefim, 5 yılın sonunda herkesin karnının yanında, ruhunun da doyduğu bir kültür merkezi yaratmak. Her başarımızı ve simgemizi festival haftalarıyla kutlamak istiyorum.
Karacabeyli kadınların sosyal etkinlikleri evlerinin içinde kapalı kalmış. Aralarında yaptıkları günlerde kendilerini ifade etmektedirler. Biz Karacabeyli kadınların ne kadar becerikli olduklarını biliyoruz. Yöresel yemek ve el işlerinin tanıtımı ile ilgili projelerimiz mevcut. Kadınlarımızın çalışma hayatında yer almaları için sertifika programları düzenlenecektir. Çocuklarının güvenli ortamlarda büyümelerini sağlamak benim vazifemdir. Ekonomik olarak en uygun kreş ve okul öncesi eğitim merkezleri kurmak ve bu alanda faaliyet göstermek isteyen girişimcilerimize her türlü destek ve kolaylık sağlanacaktır. Girişimcilerin sistemde mevcut olan destek ve hibelerden yararlanmaları için danışma masalarımız olacaktır. Kadınların her türlü problemine, özellikle hukuki hakları konusunda yardımcı olmak üzere kadın danışma masalarımız olacaktır. ‘Eğitim şart’ diyerek köyde ve merkezde, mesleki ve kişisel gelişim konusunda herkese yönelik eğitim sürekliliği sağlanacaktır. Bunların alt yapı çalışmaları yapılmaktadır.
Karacabeyli gençlerin istekleri çok nettir. Okulların daha çağdaş mekânlar olması, kendilerini ifade edebilecekleri müzik, tiyatro, dans(folklor) ve spor yapma olanaklarına kavuşmak. Okula gidemeyen genç kalmayacak. En büyük hayalim, 5 yılın sonunda gençlerin beni müzik gruplarıyla, tiyatro gruplarıyla ve folklor ekipleriyle uğurlamaya gelmeleri.
Belediye Başkanlığını üstlendiğim andan itibaren hizmet akışında hiçbir aksama olmayacaktır. Günlük hizmetler tıkır tıkır işleyecektir. İlk 100 günde Belediyeyi içerden tanıyacağım. Belediyenin mutfağına gireceğim. Muhasebesini tanıyacağım, gelir-gider hesaplarını çıkartacağım. Hizmet birimlerinin çalışma yöntemlerini belirleyeceğim.
İlk 100 günde yeni seçilen 85 mahalle muhtarlarıyla gündemli bir toplantı yapacağım. Her mahallenin sorunlarını önceliklerine göre tespit edeceğiz. Hızla çözüm yolları arayacağım. Karacabey, Büyükşehir’e bağlandığı için, Büyükşehire geçişi ve Büyükşehir Belediyesiyle uyumlu çalışma ortamını gerçekleştireceğim.
Tüm çabam, 5 yılın sonunda, köylüsünün köydeki hayatından memnun olduğu, merkezde yaşayanlarının da yüzünün güldüğü bir Karacabey yaratmak.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.