Karacabeylilerin “Çanakkale” coşkusu

Bursa Karacabeyliler Derneği'nin düzenlediği “Çanakkale Gezisi” kelimenin tam anlamıyla mükemmeldi. Milli ve manevi duyguların bir kez daha pekiştiği anlamlı gezi sonunda katılımcılar, “Bu vatana her zaman sahip çıkmalıyız” mesajı verdi.
    Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan önderliğinde, Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece Ulu Cami önünden hareket eden geziye 328 kişi katıldı. Diğer taraftan Bursa'dan 150, Karacabey'den de 60'yakın kişinin de başvurmasına karşın yer kalmadığından Çanakkale'ye gelemediği öğrenildi. Dernek Başkanı Yüksel Ceylan, gelemeyen vatandaşlardan özür diledi.
Gezi grubu Çanakkale'ye ayak bastığında Eceabat Şehitlere Saygı Anıtı'nı ziyaret etti. Daha sonra katılımcılar, rehberler önderliğinde kutsal topraklara çıkarma yaptı.
Turgay Güleç, Ali Murat Kalegil ve Nesibe Gültekin rehberliğinde ve 3 grup halinde Çanakkale Destanı'nın yazıldığı yerleri birebir görerek gezen katılımcılar sırasıyla; 57. Piyade Alayı Şehitliği, Conkbayırı, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Tabayası, Seddülbayir Müzesi, Zığındere Mevkii, Şahindere Şehitliği, Mecidiye, Namazgah ve Kilitbayır Tabayaları ve Seyitonbaşı Anıtı'nda duygulu anlar yaşadı.
    253 bin vatan evladının şehit olduğu kutsal topraklarda, unutulmaz bir gün yaşayan Karacabeyliler, “Çanakkale, her Türk insanının mutlaka gelip görmesi gereken kutsal bir yerdir. Çanakkale'yi anlamak için hissetmek gerekir. Türk olduğumuz için bir kez daha gurur duyduk. Bizlere böyle bir imkan sunan Karacabeyliler Derneği'ne de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.
    Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan ise, Çanakkale gezisinin düzenlenmesine otobüs desteği veren Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e teşekkür etti.
    Dernek olarak gezi etkinliklerine devam edeceklerini duyuran Başkan Ceylan, Haziran ayı ortalarında Kapadokya ve Temmuz ortalarında da Karadeniz turu düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.