Karacabeyliler Derneğine köylerden sevgi seli

Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik Kolları ve Karacabey Teşkilatı'nın da tam kadro katıldığı ziyaretlerde ayrıca, Kadın Kolları yönetimi köylerdeki bayanlarla bir araya gelerek faaliyet ve hedefleri hakkında bilgi verdi.
Tophisar ve Sultaniye'de siyasetçilere taş çıkartan bir sevgi seliyle karşılaşan Bursa Karacabeyliler Derneği, güçlü bir örgütlenmenin gerekliliği üzerinde durdu.
Dernek Başkanı Yüksel Ceylan, topluma sahip çıkma noktasında çok kutsal bir bayrak aldıklarını belirterek, herkesi üye olmaya davet etti.
Karacabeyliler Derneğinin kuruluşundan bu güne değin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Ceylan, 14 kişiyle çıktıkları bu yolda 26 binlere ulaştıklarını ancak seçimlere kadar 100 bin üye hedeflediklerini kaydetti.
Ya örgütleneceğiz, ya da kaderimize razı olacağız
Bursalıların kendi yurdunda üçüncü sınıf insan muamelesi gördüğüne dikkat çeken Ceylan, örgütlü bir şekilde hareket etmedikçe herkesin kaderine razı olması gerektiğini vurguladı.
Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarını ve olmayacaklarını ifade eden Başkan Yüksel Ceylan, dikkat çekici konuşmasında şu görüşlere yer verdi;
“Biz Karacabeyliyiz. Başka gidecek yerimiz yok. Ancak başka yerlerden gelen ve Bursa'ya yerleşen insanlar, şu anda bizleri yönetiyor. Bizler, hiçbir zaman birlik olamadık. Sürekli dedikodu peşinde koştuk. Ancak dışarıdan gelenler, örgütlendi. Birlik ve beraberliklerini hiç bozmadı. Şimdi ise, bizi yöneten oldular. Koskoca Bursa Büyükşehir Belediyesi ile diğer ilçe belediyelerine Karacabey'den hiç kimseyi işe sokamadık.
Örgütlenmek zorundayız. Aksi halde çocuklarımızın geleceği elimizden çalınıyor. Bizler siyasetçiler gibi 4-5 yılda bir gelip sizlerden oy istemiyoruz. Diğer dernekler gibi sizlerden 1 lira para da talep etmiyoruz. Tek isteğimiz, tek amacımız Karacabey insanına yardımcı olmak. İşsizlere iş, ihtiyaç sahiplerine destek olmak.
Amacımız toplumsal yaraya merhem olabilmektir. Bizler için en önemli unsur, Karacabeylilik olgusudur. Kendi insanımıza destek olmak, sahip çıkmak için bu derneği kurduk.
“Manevi baba” olayı
Sizlere küçük bir olay anlatayım. Çok sevdiğimiz bir kardeşimizin lise yıllarında babası vefat etti. Tabi bu olay arkadaşımızı çok üzdü. O dönemin okul müdürü ise, şimdi Bursa'nın bir ilçesinin belediye başkanı. Arkadaşımızın acısını paylaşan okul müdürümüz; “Üzülme. Hayat böyle işte. Bundan sonra ben senin manevi babanım. Başın ne zaman sıkışırsa bana gel” dedi. Bu hareketi nedeniyle müdürümüzü takdir ettim.
Aradan yıllar geçti ve okul müdürümüz, bir ilçenin belediye başkanı oldu. Daha sonra arkadaşımız, acil bir durum nedeniyle eşine iş bulması gerekti. Aklımıza “Manevi babanım” dediği okul müdürümüz geldi. Makamına konuk olduk. Durumu kendisine aktardık ve bize, “Mümkün değil. Bana iş demeyin, ne derseniz deyin” ifadesinde bulundu. Tabi bu durum karşısında şaşırdık. Tam çaylarımızı içip kalkmaya niyetlendiğimizde biri kapıyı çalıp içeri girdi. Başkanın yanına doğru eğildi ve “Ben şu dernekten geliyorum. Bana iş bulun” dedi. İnanmazsınız belki ama o bizim manevi babamız olan başkan, hemen telefonu kaldırdı, İnsan Kaynaklarını aradı. “Bu arkadaşa hemen iş verin” dedi. Şaşırdık ve şok olduk.
Daha sonra dayanamadım ve başkana neden böyle bir şey yaptığını sordum. Bana gayet açık bir şekilde; “Ben bunu mahsus yaptım. Bazı şeylere dikkatinizi çekmek istedim. Beni bu belediye başkanlığına dernek getirdi. 80-100 bin kişiden oluşan bu derneğin istediğini yapmazsam, bir daha beni bu koltuğa oturtmazlar” dedi.
İşte o zaman örgütlenmenin ve dernekçiliğin ne kadar önemli olduğunu anladım. Bu zamana kadar biz Bursalılar, birlik olmadığımız için, şimdi yönetilen duruma geldik. Ancak buna artık bir son vermeliyiz. Masaya yumruğumuzu vuralım ve örgütlü bir şekilde mücadelemizi sürdürelim.
Artık sesimizi yükseltmeliyiz
Elimizde sihirli değnek yok. Ancak şu ana kadar Bursa ve Karacabey'de çok önemli sosyal çalışmalara imza attık. Yaklaşık 900 Karacabeyli insanımıza iş bulduk. Karacabeyliler Derneği artık Bursa'da ses getiren, örnek alınan bir kurum oldu.
Bizler bu akşam işimizden, gücümüzün, ailemizden feragat ettik ve buralara geldik. Tek düşüncemiz, Karacabey insanına sahip çıkmak. Siz bize destek verin, bizler de size yararlı olalım. El birliğiyle Karacabeylinin sesini daha gür çıkartalım.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.