Karacabeyliler Derneği’nden Borsa’ya ziyaret

Bursa’da yaşayan Karacabeylileri bir çatı altında toplayan “Bursa Karacabey ve Köyleri Kültür Dayanışma Derneği” önceki gün Ticaret Borsasını ziyaret etti.
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan’ın karşıladığı ziyarete Dernek Başkanı Yüksel Ceylan, Yönetim Kurulu Asil Üyeleri Ayhan İlhan, Erhan Erdem, İlhan Çakır, Murat Adlığ ile Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet Levent Siber katıldı.
Karacabey-Der adına söz alan Dernek Başkanı Yüksel Ceylan, 16 Ocak 2008 yılında kurulan Harmanlı Köyü Derneği’nin isminin, Bursa Karacabeyliler Derneği olarak değiştirildiği ifade etti. Karacabeylileri bir çatı altında toplamanın huzurunu yaşadıklarını belirten Ceylan, şu anda 3 bin üyeye ulaştıklarını ve hedeflerinin 20 bin üye olduğunu kaydetti.
Bursa’da Karacabeylilerin sesinin daha gür çıkması için gece gündüz demeden çalıştıklarını anlatan Başkan Ceylan, hedeflerinin iş, burs ve kız öğrenci yurdu kurmak olduğunu, işsiz gençlere iş olanağı sağlamak istediklerini ve 100 kız öğrenciye burs hizmeti vermeyi amaçladıklarını söyledi.
İlçedeki tüm sivil toplum kuruluşlarından hızlı büyüme kaydeden derneklerine maddi ve manevi destek beklediklerini belirten Yüksel Ceylan, Karacabey’in önemli kuruluşlarından Ticaret Borsası’nı ziyaret etmekten dolayı memnuniyetini dile getirdi ve Başkan Murad Bertan’a teşekkürlerini iletti.
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, yeni kurulan Karacabeyliler Derneği’nin Bursa’ya hayırlı olmasını diledi. Bu derneğin yönetiminde görev alan yöneticilerin bir çoğunu tanıdığını, sevdiğini ve saygı duyduğunu ifade eden Bertan, bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Bursa’da oturan Karacabeyliler derneğinin kısa bir sürede üye sayısını 20 bin seviyelerine çıkarılması yönündeki çalışmaların kendisini çok etkilediğini belirten Murad Bertan, derneğin hedefleri arasında yer alan işsiz gençlere iş olanağı sağlama gayretleri, kız öğrencilere burs olanağı ve kız yurdu yaptırılması gibi çabaların çok anlamlı olduğuna dikkat çekti.
Bu hedeflere ulaşmada hizmetleri geçecek tüm yöneticilere ve üyelere şimdiden teşekkür eden Başkan Bertan, “Şahsım ve kurumum olarak üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız” dedi.
Daha sonra Ticaret Borsasını gezen konuklar özellikle konferans ve satış salonu ile laboratuarı çok beğendiklerini dile getirerek, binanın yapımında emeği geçen yöneticilere teşekkür etti.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.