Karacabeyliler Derneği’nden aşure ikramı

Bursa Karacabeyliler Derneği'nin önceki gün gerçekleştirdiği “Aşure Etkinliği” büyük ilgi gördü. Fomara Caddesi üzerinde düzenlenen etkinliği görenler yoğun katılım karşısında, “Miting mi, aşure ikramı?” yorumunda bulundu.
Bursa'da faaliyet gösteren ve yüzlerce derneğin örnek olarak aldığı Karacabeyliler Derneği, geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirdiği “2. Aşure Etkinliği” ile bir kez daha adından söz ettirdi.
Aşure etkinliğine AKP Bursa Milletvekilleri Önder Matlı, Hüseyin Şahin ve Hakan Çavuşoğlu'nun yanı sıra, Mustafakemalpaşalılar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Dayıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Komisyonu Başkanı Ali Özkan, İl Teşkilat Başkan Yardımcısı Embiya Akkuş, iş dünyasının tanıdık simaları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı.
Bu yılki aşure organizasyonunda 8 kazan leziz aşureleri dağıtan Karacabeyliler Derneği, bir rekora imza attı. Fomara Meydanı'nın sağ çıkış yönü trafiğe kapanırken, dernek yöneticileri vatandaşların hayır dualarını aldı.
Bölge Milletvekili Önder Matlı, derneğin Karacabey bayrağını Bursa'da en iyi şekilde temsil ettiğini belirterek, kıvanç duyduğunu söyledi. Matlı, “Derneğimiz, gerçekleştirdiği anlamlı projelerle Bursa'da büyük ses getirdi. Güzel işlere imza atıldı. Karacabeyliler Derneği'nin bu faaliyetleriyle gurur duyuyoruz. Şahsi değil, toplumun menfaatlerini gözeten Karacabeyliler Derneği, takdire değerdir. Bu kurumun kurucularından birisi olduğum için de çok mutlu ve gururluyum” diye konuştu.
Matlı son olarak da, Karacabeyliler Derneği'nin tüm siyasi partilere eşit mesafede kalmasının çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.
Tuna Cami İmamı ve Bursa Kent Konseyi Çalışma Grubu Başkanı Lütfi Taşçı'nın duaları eşliğinde başlayan etkinlikte Bursa Milletvekilleri Önder Matlı, Hüseyin Şahin ve Hakan Çavuşoğlu ile Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, katılımcılara kendi elleriyle aşure dağıttı.
Diğer taraftan Karacabeyliler Derneği Kadın Kolları yöneticileri de aşure yapımı için gerekli malzemeleri temin ederek, anlamlı etkinliğin gerçekleşmesinde büyük pay sahibi oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.