Karacabeyliler Derneği desteklenmeli!

Tanış Gecesi'nin konuğu olan Özseçen, herkesi göreve çağırdı:

Yoğun katılımın yaşandığı programda ilk olarak konuşan Dernek Başkanı Yüksel Ceylan, 14 ay gibi kısa bir sürede önemli işlere imza attıklarını belirterek, Karacabey'i en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarına vurgu yaptı.
Derneği birilerine kiralamayı hiç düşünmediklerine dikkat çeken Ceylan, “Derneğimizin büyümesi ve söz sahibi olması dernek yönetiminin elinden geçer. Bakın bizler bu derneği birilerine kiralayarak kendimizi hiç riske atmazdık. Ancak, bu işin kolay ve ucuz tarafı olurdu. Yani burası illegal oyunların oynandığı hatta illegal insanların geldiği bir yer olurdu. Biz yola çıkarken kendimize ve insanımız adına başarılı işler yapacağımızın sözünü verdik. Bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Derneğimiz sayesinde yaklaşık 850 kişiye iş olanağı sağlandı. Evi yanan insanlarımıza ev eşyası yardımında bulunuldu. Birçok özürlü insanımıza akülü ve tekerlekli sandalye verildi. Dünyada tek üretilemeyen ve acil değil sürekli ihtiyaç olan kan için kampanyaya destek verildi. Sürekli hastalarımızın yanında olundu. Çeşitli nedenlerle hastanelerde külfetli para ödemek zorunda bırakılan insanlarımızın sorunları kurallar çerçevesinde çözüldü. Ameliyat olması gereken ancak 8 ay, 1 yıl gibi süreli tarihler verilen insanlarımızın tedavi tarihlerinin makul zamanlara çekilmesi sağlandı.
Bunların yanında unutulmaya yüz tutmuş olan manevi değerlerimizin gün yüzüne çıkmasında ve geleneğimiz olan eski değerlerimizin hayata geçirilmesi konusunda önemli görevler üstlenildi. İhtiyaçlı ailelerimize gıda, kömür ve eşya yardımında bulunuldu.
İşte tüm bunları konuşuyoruz ancak, dikkat çekmek istediğim çok önemli bir detayın da altını çizmeliyiz. Bir dernek kuracaksın, bunların hepsini 1 yıla sığdıracaksın ve bunları yaparken tek bir kuruş gelirin olmayacak. Başarı bu değil de nedir sizce?” demesi büyük alkış aldı.
Daha sonra söz alan Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen ise, Karacabeylilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kamuoyunda dernek hakkında sürekli olumlu şeyler duyduğunu ve bunu kendi gözleriyle de gördüğünü ifade eden Özseçen, “Karacabey, küçük bir yerleşin birimi olması nedeniyle genellikle insanlar birbirlerini tanır. Derneğimiz ve yapılanlar hakkında sürekli olumlu şeyler kulağımıza geliyordu. Ancak, bu akşam buraya konuşmacı olarak geldim ve inanın hayretler içinde kaldım. Çevrem ve konumum sebebiyle birçok dernekle içli dışlı olan bir kardeşinizim. Bünyesinde İngilizce, Matematik, Keman Kursu, Futbol okulu olan ve dikiş nakış makineleri ile ihtiyaçlı insanlara burada dikilenlerin evlerine hem de geceleri teslim edilmesi ve onurlarının rencide edilmemesi çok önemli bir olgudur. Derneğimiz hakkında konuşulan olumlu eleştirilerin ne denli doğru olduğunu bu akşam daha iyi anlamış bulunmaktayım.
Huzurlarınızda bu derneği kuran ve başarılara imza atan Başkanımız Sayın Yüksel Ceylan ile yönetim kuruluna ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle bir derneğe kurumum adına haricen ödeme yapamasak da kendi olanaklarımızla birkaç arkadaş birleşerek her yıl derneğin bir aylık kirasını ödeyeceğimizin sözünü veriyorum.
Ayrıca tüm Karacabeyli iş adamlarımızı Sütaş'ın yaptığı gibi elini taşın altına koymasını istiyorum” diye konuştu.
Özseçen daha sonra Sulama Birliği'nin görevleri, işleme şeması, Karacabey tarımının ne durumda olduğu ve neler yapılması gerektiği gibi konularda güzel bir sunum yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.