Karacabey’in plaj suları temiz çıktı!

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Mudanya’daki 2 halk plajında suyun “kötü kalitede” olduğu tespit etti. Yapılan incelemelerde ise Karacabey’e bağlı Yeniköy, Malkara ve Kurşunlu da soruna rastlanılmadı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nce her 15 günde periyodik olarak Bursa'daki plajlar denetlenerek son durumları belirleniyor.

'Güney Marmara Deniz Suyu Kirliliği Ölçümleri'nin Temmuz ayı sonuçlarından yaptığı analiz sonuçlarına göre, Mudanya'da 8, Gemlik'te 8, İznik Gölü'nde 4 ve Karacabey'de 3 noktada ölçüm yapıldı.

100 mililitrede bakteri sayısının 'kılavuz ve zorunlu değerler' dikkate alınarak incelendiği ölçümlerde, 'Toplam Koliform', 'Fekal Koliform' ve Fekal Streptokok' parametreleri, büyük çoğunlukla referans değerler aralığında çıktı.

Su kalitesi, ölçüm yapılan 23 plajdan 15'inde 'iyi', 6'sında da 'orta' düzeyde çıkarken, Mudanya kıyılarındaki 'Burgaz Altın Kum Halk Plajı' ile 'Kumyaka Halk Plajı'ndaki suyun 'kötü kalite'de olduğu tespit edildi.

En temiz plajlar!

İncelemelerde en temiz kıyılar ise şu şekilde sıralandı; Gemlik/Büyükkumla Halk Plajı, Gemlik/Hasanağa İzcilik Kampı, Gemlik/Gemsaz Halk Plajı, Gemlik/Kumsaz Halk Plajı, Gemlik/Kurşunlu Köyaltı Halk Plajı, Mudanya/Kızılay Kampı, Mudanya/Tirilye Halk Plajı, Mudanya/Eşkel Halk Plajı, Karacabey/Yeniköy Halk Plajı, Karacabey/Malkara Halk Plajı, Karacabey/Kurşunlu Halk Plajı, İznik Gölü/İnciraltı Halk Plajı, İznik Gölü/Darka Tatil Köyü, İznik Gölü/Göllüce Halk Plajı, İznik Gölü/Orhangazi Halk Plajı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.