Karacabey’in plaj raporu

Karacabey Yeniköy, Malkara ve Kurşunlu sahillerinde gerçekleştirilen Ağustos ayı ikinci tur deniz suyu kirliliği ölçümlerinde "İyi kalite su" tespiti yapıldı.

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından armara Denizi'ne kıyısı bulunan Gemlik ve Mudanya'da 8'er ve Karacabey'de 3, İznik Gülü kıyısında ise 4 olmak üzere 23 kamp ve plajda tespitler yapıldı.

Bu kapsamda, 100 mililitrede bulunan bakteri sayısının "kılavuz ve zorunlu değerler'' olarak dikkate alındığı ölçümlerde, "toplam koliform", "fekal koliform" ve "fekal streptokok" parametrelerinin, bir plaj dışında referans değerler aralığında olduğu tespit edildi.

Kirlilik ölçümlerinde 23 plajdan 22'sinde "iyi kalite su" tespiti yapılırken Mudanya'daki bir halk plajının "kötü kalite"de suya sahip olduğu saptandı.

Toplam sonuçlar kılavuz değerlerin altındaysa "iyi kalitede su (girilebilir)", kılavuz değerle zorunlu değer arasındaysa "orta kalitede su (girilebilir)", zorunlu değerlerin üzerindeyse "kötü kalitede su (girilemez)" değerlendirmesinin gerçekleştirildiği ölçümlerde, Mudanya'daki "Burgaz Altınkum Halk Plajı" için "kötü kalitede su" ve "denize girilmez" tespitlerine yer verildi.

Güney Marmara'nın en temiz kıyıları

Karacabey: Yeniköy Halk Plajı, Malkara Halk Plajı, Kurşunlu Halk Plajı.

Güney Marmara'da "iyi kalite" deniz suyuna sahip sahil ve plajlar şöyle:

Gemlik: Narlı Halk Plajı, Karacaali İzcilik Kampı, Büyükkumla Halk Plajı, Küçükkumla Orman Kampı, Hasanağa İzcilik Kampı, Gemsaz Halk Plajı, Kumsaz Halk Plajı, Kurşunlu Sitelerönü Halk Plajı.

Mudanya: Kızılay Kampı, Burgaz Halk Plajı, Kumyaka Halk Plajı, Zeytinbağı Halk Plajı, Eşkel Halk Plajı, Eğerce Halk Plajı, Coşkunöz Halk Plajı.

İznik Gölü: Göllüce Halk Plajı, İnciraltı Mevki Halk Plajı, Darka Tatil Köyü, Orhangazi Halk Plajı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.