Karacabey’in “Kurtuluş Günü” kutlu olsun!

Karacabey'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü, bugün çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Bugün saat 14.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayacak tören, İstiklal Marşı'nın okunması, Belediye Başkanı Ergün Koç'un konuşması ve Mehteran Bölüğü'nün konseriyle devam edecek.

Belediye Başkanı Ergün Koç, bugün düzenlenecek 14 Eylül Kurtuluş Günü programına tüm ilçe halkını davet etti.

Koç, Karacabey'in 2 Temmuz 1920'de Yunan birliklerince işgal edildiğini ve zulüm gören acılı bir şehir kimliğine büründüğünü söyledi.

İşgalin 2 yıl 2 ay 12 gün sürdüğüne dikkat çeken Koç, “Karacabey, 9 Eylül 1922'de Yunan ordusunun İzmir'de denize dökülmesiyle birlikte, asırlar geçse de unutulmayacak felaket dolu 4 gün yaşamıştır. 10-11-12 ve 13 Eylül 1922 tarihlerinde gördüğü katliam, zulüm, işkence, soygun ve sonrasında tümüyle yakılan bu şehrimiz, diri diri yakılan dedelerimiz ve ninelerimizin acısını asla unutmayacaktır. Öldürülen insanlarımızın kokusu ve yok edilen koskoca Karacabey, bugün 14 Eylül 1922 tarihini sözde Rum soykırımı gibi göstermeye çalışan Yunan'ın suratına her zaman yumruk gibi vuracaktır.

Bizlere bu kutsal vatanı bırakan atalarımızla, Karacabey'i ve ülkemizi emperyalist güzlerden kurtaran şanlı Türk ordumuzla, bizlere bu ülkeyi kurtarmakla kalmayıp dünya döndükçe yaşayacak demokratik, laik, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile her zaman onur duyuyor ve onun ilkeleri ışığında, vatanımız ve güzel Karacabey'imiz için daha çok çalışacağız. Karacabey'in 91. Kurtuluş yıldönümü kutlu olsun” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.