“Karacabey’in çıkarları göz ardı edilmemeli”

Karacabey Kent Konseyi Başkanı Mahmut Çayır, “Batı OSB” projesinin masaya yatırıldığı toplantının ardından açıklamalarda bulundu.
Bursa Kent Konseyi, Muratlı, Karakoca, Hürriyet, Taşpınar, Orhaniye ve Nilüfer’in Badırga Mahallesi’ni içine alacak şekilde kurulması planlanan organize sanayi bölgesi projesini Cuma günü gerçekleştirdiği toplantıda masaya yatırdı.
Toplantının ardından yazılı bir açıklama yapan Karacabey Kent Konseyi Başkanı Mahmut Çayır, “Projenin amacı tam olarak netleşmeden fikir beyan etmek yanlış olacaktır. Paydaşların yanı sıra ağırlıklı olarak Karacabeylilerin görüşleri alınmalıdır. Olumlu yada olumsuz yanları değerlendirilmelidir.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, bu projesi gündeme getirirken ‘Batı Organize Sanayi Bölgesi’ adıyla yola çıktı. Toplantıda söz alarak bu isme karşı çıktım. Söz konusu arazinin yüzde 95’i Karacabey’de. Bu nedenle Karacabey Organize Sanayi Bölgesi isminin telaffuzundan kaçınılmasına anlam veremediğimi söyledim. Karacabey sınırları içerisinde yapılacak bir proje varsa, Karacabeyliler olarak biz de bu işin içindeyiz. Bu alanın neredeyse tamamı Karacabey’de. En büyük pay ve söz sahibi de biz olmalıyız. Karacabey Belediyesi, Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Borsası olarak paydaşlar içinde yer almalıyız. Karacabey’de bu güne kadar OSB açmadık. Mustafakemalpaşa’da organize sanayi bölgesi olduğu için Karacabey’in verimli tarım alanlarının yok olmasını istemedik
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, geniş bir vizyon ortaya koyuyor. Uzay sanayi ve teknolojiye dönük yatırımların mevcut yatırımlarla birlikte burada olmasını arzuluyor.
Uludağ’da şuan kar var. Kar suyu eriyor, Nilüfer Deresi’nden gelerek ilçe sınırlarımız içerisinde 50 köyümüze ulaşıyor. Karacabey Longozu’nu da yalayıp denize dökülüyor. Eskiden Nilüfer Deresi’nde 150 kilogram yayın balıkları avlanırken artık kaplumbağalar bile yaşamıyor. Çevreye olan sorumluluklarımızı unutmamalıyız. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin ve Karacabey Belediye Başkanımız Ali Özkan’ın bu konudaki hassasiyetini çok iyi biliyorum. Bu tarz bir organize sanayinin söz konusu bölgeye kurulması halinde Karacabey’in Bursa’nın en büyük ilçesi olacağının da farkındayız.
Karacabey’in nüfusu yakın zamanda 300–400 binlere ulaşacak. OSB projesinin ciddi anlamda planlanması gereklidir. İlçenin çıkarları göz ardı edilmemelidir. Bu konuda taraf da değiliz, tarafsız da. Doğrunun ne şekilde tecelli etmesi gerekiyorsa o şekilde olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.