Karacabey’i kimler yönetecek?

Karacabey’i kimler yönetecek?
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’un transferinden sonra AK Parti Bursa Milletvekillerinin yaptığı gövde gösterisi sırasında, karşılama törenini kimlerin gerçekleştirdiğini gördünüz mü? Belediye’deki karşılama töreninde, AKP’nin yeni ilçe yöneticileri de gün yüzüne çıktı.
AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Mehmet Tunçak, Hayrettin Çakmak ve Mehmet Ocakdan ile İl Başkanı Sedat Yalçın’nın Koç’u ziyareti sırasında sokak kapılarına kadar çıkan Mustafa Kuzu ile Murat Erol konuklarla birlikte “Belediye Hatıra Fotoğrafı” çektirdi. Fotoğrafta ilginç olan AKP İlçe Başkanı Halit Türkkan’ın gerilere ötelenmesi ve milletvekilleriyle kol-kola giren Koç ve yakın kurmayları oldu. 
İddiaya göre Koç’un kurmaylıklarını AKP Belediye Meclis Üyesi Murat Erol ve yakın arkadaşı Mustafa Kuzu resmen üstlenmiş durumda.
Milletvekillerinin ilçeye gelişindeki karşılama komitesinde Koç’un kurmayları dikkatlerden kaçmadı. Murat Erol’un ilçe başkanı, Mustafa Kuzu’nun da İl Genel Meclisi üyeliğine birinci sırasından aday olacağı şeklinde alınan sözler de gündemden düşmüyor. Ne var ki Ali Koyuncu’nun, Koç’tan aldığı listeyi kabul ettirmekte zorlandığı söyleniyor. Yaşanan son siyasi gelişmelerden anlaşıldığı kadarıyla AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Karacabeylilere gölge oyunu oynuyor. Ancak tabandan gelen tepkileri de göz ardı edemeyen Koyuncu, çektirdiği “Belediye Hatıra Fotoğrafı”nın 5 aylık olabileceğini de düşündüğü kulislerde konuşulan bir diğer konu.
AK Parti tabanı, “Durulur, unutulur, kabullenilir” denilen Koç’u bir türlü içine sindiremiyor. Danıştay’da ki 12 adet yolsuzluk dosyası, göreve geldiği günden buyana harcadığı 80 Trilyon’un karşılığı olan yatırımların yetersizliği Koç’la, birlikte AK Parti’de  büyük sıkıntı yaratmış durumda. Bakalım bu gidişatta siyasetin yağlı sicimi kimin boynuna dolanacak.
Yolsuzlukların hesabını veremeyen Koç’un mu? Yolsuzlukların hesabını soran Türkkan’ın mı? Kuzu’nun mu? Koyuncu’nun mu? Yoksa Erol mu? Karacabey AK Parti’deki son tango bir hayli karışık.
Herkes birilerinin boynuna dolamış sicimi, ilk önce kimin ipi çekeceği tartışılıyor. Kuzu ile Erol’un, Koç’un kanatları altında Karacabey’i yönetmeye hazırlandığı bu dönemde, tabanın tavrı olması, “Seçimlerin hüsranla sonuçlanmasını getirebilir” diyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu dönemeçte AKP tabanı 2004 seçimlerinin sloganı olan “Durmak yok yola devam” mı diyecek? Ya da 2007 yılının sloganı olan “Yeter söz milletin” mi diyecek? Bunu 28 Kasım’da “Kuzgun leşe, devlet başa” konduğu zaman göreceğiz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.