Karacabey’i çeteler sardı!

Cadde ve sokaklar kuşatma altında:

Karacabey’in birçok cadde ve sokağında saat 22.00’den sonra çeteler kol gezmeye başladı. Bu konudaki şikayetlerini gazetemize ileten vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı.

            Özellikle Atatürk İlköğretim Okulu önünde, Esentepe’de, Şehir Mezarlığı’nda ve Otobüs Terminali civarında kurtarılmış bölgeler oluşturan çetelerin, vatandaşların yolunu keserek tehdit ettikleri ve zorla para topladıkları dile getirildi.

Yaşları 13 ile 15 arasındaki çetelerin büyük korku saldığı belirtildi. Söz konusu bölgelerden geçememek için yol değiştirdiklerini söyleyen vatandaşlar yakalanmaları durumunda, “Ya dövülüyor, ya da soyuluyoruz. Bayanlar taciz ediliyor. Çeteler yakalayamadıklarını taşla sopayla zarar veriyor. Bu nasıl bir ilçedir anlamadık? Bu kadar başı bozukluk olur mu? Karacabey’de akşam oldu mu rahatça gezemeyecek miyiz?” şeklinde dert yandı.

            İlçenin “Kurtlar Vadisi”ne dönüştüğünü ifade eden vatandaşlar, “Amacımız kimseyi eleştirmek değil. Ancak, gerçekten güvenlik konusunda sıkıntımız büyük. Bu konuda yetkililerden daha sıkı güvenlik önlemi almasını bekliyoruz. Kurtlar Vadisi gibi bir yerde yaşamak istemiyoruz.

Bizce en büyük sorun Karacabey’in sosyal bir şehir olmamasıdır. Akşam saat 21.00’den sonra herkes evine çekiliyor. Kimse dışarı çıkmaya cesaret edemiyor. Zaten çıksa ne yapacak, nereye gidecek? İlçede sosyalleşme ne kadar artarsa, insanlar da o kadar rahat eder. Saat 21.00’den sonra sokaklar çetelerin oluyor. İstedikleri mahallelerde kol geziyorlar. Bu kişilere birinin ‘dur’ demesi gerekmiyor mu? İlle de cinayet mi olması bekleniyor. Tek isteğimiz huzurlu, sosyal ve güvenli bir Karacabey’de yaşamaktır” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.