Karacabey’i birlikte yönetelim!

Karacabey’i birlikte yönetelim!
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Enver Kartal, İlçe Başkanı Orhan Karabaş, Belediye Meclis Üyesi aday adayları Kazım Ülker ve Bülent Fıçıcı, mahalle muhtarlarıyla yemekte bir araya geldi.
18 mahalle muhtarının yemeğe büyük ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Sıcak bir ortamda geçen yemekte belediyecilik ve mahalle sorunları masaya yatırıldı.
Açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, ülkenin zor günler yaşadığını belirterek, “İşsizlik ve sefalet aldı başını gidiyor” dedi.
Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Karabaş, “Göreve geldiğimiz takdirde, tüm mahalle muhtarlarımızın düşüncelerine önem vereceğiz. Sizleri yeniden yapılandırarak, Karacabey’i birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.
CHP Belediye Başkan Adayı Enver Kartal, yerel seçimlerde partilerin değil, aday ve ekibinin ön planda tutulması gerektiğini söyledi. Karacabey siyasetini uzun süredir aynı yüzlerin yönettiğine dikkat çeken Kartal, “Karacabey’in yeni yüzlere ihtiyacı var. Bu nedenle göreve talibim. Belediyecilik iyi bir yöneticilik işidir. Belediye Başkanı olmanız için ille de mimar, mühendis, ekonomist, hukukçu olmanıza gerek yok. Yönetmeyi bilirseniz iyi sonuçlar alırsınız. Çok iyi bir ekip kurduk. 60 bine yakın nüfusuyla Türkiye’nin en önemli ilçelerinden biri olan Karacabey’in hak ettiği yerde olduğuna inanmıyorum. İlçemizde saygı, sevgiyi yeşertmeliyiz. İçtenlikle kucaklaşmalıyız. Acıyı ve sevinci paylaşmalıyız. Omuz omuza olmalıyız ve birlikte çalışmalıyız. ‘Dernek-Muhtar-Halk’ üçgeniyle ilçemizi yöneteceğiz. Böyle bir belediyecilik sistemiyle dengeyi çok iyi kurarız. Gelen talepler üzerine hizmetlerimizi şekillendireceğiz. Üzülerek söylüyorum mahallelerimizin durumu içler acısı. Bazılarında ise kanalizasyon sistemi dahi yok. Bunlar eski yönetimlerin ayıbıdır. ‘Herkese eşit hizmet’ ilkesiyle bu yola baş koyduk. Bizlere inanın, bizlere güvenin, bir kez de bizi deneyin. Göreceksiniz birlikte mutlu olacağız” şeklinde sözlerini noktaladı.
Kartal’ın ardından konuşan Belediye Meclis Üyesi adayı Kazım Ülker, Karacabey’in köy görünümünden kurtulması gerektiğinin altını çizdi. Particiliğin bir tarafa bırakılmasını isteyen Ülker, “Karacabey Cumhuriyet Alanı dışında kalan mahallelerimizin durumu ortadadır. Biz insana önem veriyoruz. Kimsesizlerin, yaşlıların, işsizlerin ve bakıma ihtiyacı olan insanların dertlerine çare olmak için görev istiyoruz. Karacabey’i halkla yönetmek istiyoruz” dedi.
CHP Belediye Meclis Üyesi adayı Bülent Fıçıcı, göreve geldikleri takdirde, Belediye’nin gelir ve giderlerini halkla sürekli paylaşacaklarını belirterek, “Şeffaflık en büyük ilkemizdir. Borçlanmaya karşıyız. Parayı amacına göre kullanacağız. Belediye Başkanı’nın, ‘İktidarın rüzgarıyla eseceğiz’ düşüncesine bir anlam veremedim. İktidarın, mali açıdan Belediyelere yararı olmaz. Burada önemli olan yönetmektir. Yönetmeyi iyi bilirseniz, dürüst çalışırsanız hizmetleri de o denli artırırsınız. AK Parti’li olmadığı halde çok başarılı olan Belediyeler var. Biz yatırımlarımızı doğru yerde ve doğru zamanda yaparak, Karacabey’in çehresini değiştireceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından mahallelerine uzun yıllar hizmet etmiş ve bir dahaki dönemde aday olmayacakları belirtilen muhtarlara plaket verildi.
Abdullahpaşa Mahallesi Muhtarı merhum Apti Fırtına adına oğlu Ali Fırtına, Nasrettin Mahallesi Muhtarı Mehmet Ünal, Gazi Mahallesi Muhtarı Sıtkı Edel adına Emirsultan Mahallesi Muhtarı Murat Ünal, Sırabademler Mahallesi Muhtarı Numan Yurdusev, Esentepe Mahallesi Muhtarı Fikret Kula ve Saadet Mahallesi eski Muhtarı Enver Arabacı, CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, Belediye Başkan Adayı Enver Kartal, Belediye Meclis Üyesi aday adayları Kazım Ülker ve Bülent Fıçıcı ile partililer tarafından plaket verilerek onurlandırıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.