Karacabey’i ayağa kaldıracağız!

Karacabey’i ayağa kaldıracağız!
*Karacabey Demokrat Parti (DP) Belediye Başkan Adayı Şaban Yalazı, ilçenin kalkınması adına projelerinin hazır olduğunu söyledi.
*Belediye Başkanı Ergün Koç’un belediyecilik anlayışını eleştiren Yalazı, sağlıktan eğitime, ilçenin tüm eksiklerini tespit ettiklerini ve çözüm paketlerinin hazır olduğunu belirtti.
Karacabey DP’nin Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda Şaban Yalazı da karar kılmasının ardından çalışmalar hızlandırıldı.
Karacabey’in sorunlarını masaya yatıran Şaban Yalazı, çözümün kendisinde olduğunu iddia etti. Karacabey esnafının sıkıntıda olduğunu dile getiren Yalazı, “Belediye Başkanı Ergün Koç, Tahıl Dükkanları’nda bulunan esnafı sıkıntıya sokuyor. Oraya otopark yapmak için yıkmak istiyor. Ancak bu çalışma bu kış günlerinde yapılmaz. Esnafın mağduriyetini gider-meden yıkımın gerçekleşmemesi gerekiyor. Tahıl Dük-kanları’nın içinde 200 esnaf ve sağlık ocağı bulunuyor. Kriz dö-nemindeki bu uygulama esnafı zor duruma sokar.
BESOB Başkanı Arif Tak ile sorunun çözümü için görüştük. Karacabey esnafı için en kısa sürede çözüm bulmamız gerekiyor” dedi.
Tahıl Dükkanları içinde bulunan sağlık ocağının da yıkılacağına değinen Yalazı, vatandaşın sağlık hizmetine ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Karacabey’i seçimden seçime düşünenlerden olmadığını belirten Yalazı, amacının ilçe halkına en verimli hizmeti sunmak olduğunu söyledi. Seçilmesi halinde sağlık ocaklarının çoğalacağını vurgulayan Yalazı, ayrıca Karacabey’in 64 köyünün yanı sıra, atıl durumdaki cenaze araçlarının yanı sıra ilçeye tam teşekküllü ambulans kazandıracağı ifade etti.
Yalazı, vaatlerini şöyle açıkladı; “Meslek Yüksek Okulu öğrencilere yakışır bir yurt inşa ettireceğiz. Engelliler Rehabilitasyon Merkezi kurucağız. Ayrıca Karacabey turizmini canlandırarak, ilçemizin çehresini değiştireceğiz. Belediyecilik anlayışını Karacabey’de oturtmak istiyoruz.”
Projeleri arasında Kız Sanat Okulu ile işbirliği yaparak ev hanımlarını ekonomiye katmak istediklerini belirten Yalazı, okulun önünde outlet stantları kuracaklarını belirterek, el işçiliklerinin satılacağını kaydetti.
Karacabey için kültürel çalışmalara ağırlık verileceğinin altını çizen Yalazı, “İlçemize Kent Müzesi kurulması gerekiyor. Karacabey’le ilgili 10 yıl önce bir kitap yazdım. En son “Karacabey Çiftlikleri” için makale yazdım. Karacabey’in köklü tarihini korumalıyız. Eğitim Konseyleri’nin ilçede kurulması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü öğretmenler ve veliler çocuklarımızın daha iyi nasıl gelişeceği konusunda fikir alışverişi yapmalıdır” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.