Karacabey’den Suriye’ye yardım eli

Karacabey İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Temsilciliği'nin açılışına katılan Genel Başkan Bülent Yıldırım, dünyanın merhametli bir toplum olmaya muhtaç olduğunu söyledi.

Orman İşletme Şefliği' yanındaki yeni yerine taşınan İHH Temsilciliği'nin açılış töreni ve yardım TIR'ının uğurlanması töreni yoğun katılımla gerçekleşti. Açılışa, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İHH Bursa Başkanı Hüseyin Kaptan, AKP İlçe Başkanı Murat Erol, Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Atilla Baydar, siyasiler ve vatandaşların katıldı. 

'Yetim Projesi' hakkında açıklamalarda bulunan Genel Başkan Bülent Yıldırım, Türkiye'nin ilk özel yardım kuruluşunu 1992 yılında arkadaşlarıyla birlikte kurduğunu söyledi. Yıldırım, ilk özel yardım kuruluşunu kurduklarında bir tek ajandaları bulunduğunu ve faaliyetleri kahvaltı salonunda yürüttüklerini anlattı. Gelinen noktada dünya genelinde 35 bin yetime kol kanat gerdiklerini belirten Yıldırım, Türkiye genelinde teşkilatlanmaya hız verdiklerini söyledi.

Yıldırım, “İHH İnsani Yardım Vakfı, 1992 yılından bu yana bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış, savaş, tabii afet gibi nedenlerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış, evsiz, yurtsuz insanlara yardım ulaştırmak için çalışıyor.

Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 1995 yılında kurumsallaşan çalışmalar kısa sürede 5 kıtada 120 ülkeye yayıldı. Türkiye'den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü oldu. Yeryüzünde adaletin ve iyiliğin hâkim olması için evrensel kardeşlik bilinciyle nerede olursa olsun muhtaç ve mazlum tüm insanlara ihtiyaç duydukları insani yardımı ulaştırarak onurlu bir yaşam sunmak hedefimizdir.

İnsanı yardıma muhtaç hâle getiren ve mazlum eden her türlü politika ve faaliyetleri önlemek için varız. İnsanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmemesi için gerekli çalışmaları yapmak da misyonumuz içinde yer almaktadır. Hedefimiz, değişen dünyada değişmeyen değerlerin yaşatılmasını sağlamaktır” diye konuştu.

Karacabey'den 1 TIR yardım

“Her evden bir battaniye” kampanyasıyla bir TIR dolusu battaniye, kışlık giyecek topladıklarını kaydeden İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, destek veren herkese teşekkür etti.

Kahraman, “Dünyanın neresinde bir insanlık dramı varsa onun takipçisiyiz. Yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz” dedi.

Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan ise, “Suriyeli kardeşlerimiz savaşın gölgesindeki üçüncü kışlarını geçirmek zorundalar. Sadece dualarımızla değil, fiilen de destek vermek zorundayız. İlk günlerde olduğu gibi yardımlarımızı aralıksız sürdürmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yeni temsilcilik binasının kurdele kesimi Genel Başkan Bülent Yıldırım tarafından gerçekleştirildi. Açılış sonrasında, yardım TIR'ı Suriye'ye uğurlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.