Karacabey’den 97 ünite kan çıktı

Karacabey’den 97 ünite kan çıktı
Karacabey Kızılay Şubesi, dün ilçe binasında gerçekleştirdiği kan verme kampanyasında 97 üniteye ulaştı.
2008 yılının ilk kan kampanyasının birinci günü 36 ünite kan toplanırken, vatandaşların fazla ilgi göstermemesi dikkat çekti. Kampanyanın ikinci gününde ise 61 üniteye ulaşılırken, Nestle çalışanları ve Fiziksel Engelliler Derneği üyeleri de kan vererek Kızılay’a destek oldular.
Kızılay Kan Merkezi’nden gelen görevliler aracılığıyla gerçekleştirilen kampanyada toplanan kanlar, Bursa’daki kan bankasına götürüldü. Kızılay Şube Başkanı Ayhan Tayfur, çeşitli testlerden geçen kanların, hasta ve hastanelerin ihtiyaçları için kullanılacağını belirtti. Kan vermenin insan sağlığı açısından da büyük önemi olduğuna değinen Tayfur, bir gün herkesin kana ihtiyaç duyabileceğini söyledi.
Bir sonraki kan verme kampanyasının Mayıs ayının sonlarına doğru gerçekleştirileceğini belirten Tayfur, iki gün süren kampanyada 97 ünite kan toplanmasının memnun edici olduğunu belirtti. Tayfur, toplanan kanın Mustafakemalpaşa’ya göre düşük olduğunu vurgulayarak, komşu ilçede vatandaşların kan kampanyalarına yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.