Karacabey’den 70 kişi Hacca gidiyor!

Müftü Yazıcı, Karacabey’den 2011 yılında toplam 112 kişinin hacca gittiğini belirtirken, bu sayının 2012’de yalnızca 70 kişi olduğunu kaydetti.

Bu yıl hacca gidecek toplam 70 Karacabeylinin 52'sinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca, kalan 18 kişinin ise A Grubu Seyahat Acenteleri ile hacca gidecekleri belirtildi.

Hacca gidecek toplam 70 vatandaşa İlçe Müftülüğü olarak beş günlük bilgilendirme semineri verdiklerini ifade eden Hikmet Yazıcı, bunun yanı sıra hacı adaylarının aşılarını Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Hava alanlarında sıkışıklığa yol açmamak için hacı adaylarının yurtdışına çıkış harçlarını Karacabey'den yatırdıklarını ifade eden Yazıcı, ayrıca hac'da kesilmesi zorunlu bulunan kurbanların bedelinin de Karacabey'den yatırıldığını ve hacı adaylara ait bütün hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Karacabey Müftüsü Hikmet Yazıcı, Diyanet organizasyonu ile hacca gidecek vatandaşlardan 6 kişilik bir grubun 25 Eylül'de; 6 kişilik ikinci grubun 5 Ekim'de ve kalan 40 kişilik son grubun da 10 Ekim'de ilçeden uğurlanacağını ifade etti. Yazıcı, hac dönüşlerinin gidiş sırasına göre 31 Ekim, 14 Kasım ve 18 Kasım'da yapılacağını kaydetti.

Şirket ya da Diyanet organizasyonu ile hacca giden tüm vatandaşlar için uğurlama merasimi düzenleyeceklerini ifade eden Müftü Yazıcı, “Hacca gidecek 40 kişilik en kalabalık son grup için de 10 Ekim Çarşamba günü saat 10.00'da Şehirlerarası Otobüs Terminalinde bir uğurlama merasimi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.